Svijet

Uhapšeni italijanski biznismeni zbog smrti slovačkog novinara

Slovačka policija uhapsila više italijanskih biznismena pomenutih u istrazi ubijenog slovačkog novinara Jana Kučijaka o korupciji na visokom nivou.
Uhapšeni italijanski biznismeni zbog smrti slovačkog novinara
Portal AnalitikaIzvor

Sprovedena operacija očigledno je u vezi s tim slučajem, odnosno ubistvom Jana Kučijaka i sa ljudima imenovanim više puta u štampi u njegovom posljednjem članku, rekao je šef policije Tibor Gaspar. "Da, to možemo nazvati italijanskom opcijom", rekao je Gaspar.

Policija je danas sprovela pretrese u istočnoj Slovačkoj u kućama povezanim s članovima italijanske mafije o kojima je Kučijak pisao prije nego što je ubijen, prenijela je agencija AP. 

Gaspar je rekao novinarima, u mjestu Mihalovce, da je oko 10 ljudi privedeno. 

Slovački mediji javljaju da je jedan od privedenih Antonino Vadala, Italijan koji je poslovao sa najmanje dva zvaničnika bliska premijeru Robertu Ficu. Ti zvaničnici juče su podnijeli ostavke na svoja mjesta u vladi ali su negirali bilo kakvu vezu s ubistvom. 

Tela 27-godišnjeg Kučijaka i njegove djevojke Martine Kušnirove pronadjena su u nedjelju uveče u njihovoj kući u u gradu Velka Maca, istočno od Bratislave. 

Portal Analitika