Kultura

Martovski repertoar CNP-a

Martovski repertoar CNP-a čine predstave: “Očevi su grad(ili)”, “Šćeri moja”, “Učene žene”, “Otvoren kraj”, “Zimska bajka”, “Istraga”, “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, “Samoubica”, “Don Žuan”, “Revizor”, “Lasice”, “Bura”, “Njegoš za djecu” “Urnebesna tragedija”, “Gorski vijenac” i “Ženidba”.
Martovski repertoar CNP-a
Portal AnalitikaIzvor

Trećeg marta će na Velikoj sceni biti izvedena gostujuća predstava “Inspekcija” Stevana Koprivice u režiji Gorana Bulajića, u produkciji Nikšićkog pozorišta.

U utorak 27. marta, na Svjetski dan pozorišta, u 20 sati na Velikoj sceni biće izvedena predstava “Bura” Vilijama Šekspira u režiji Dejana Projkovskog. Prije početka predstave tradicionalno će biti pročitana poruka koju od 1962. na inicijativu Međunarodnog pozorišnog instituta svake godine pišu istaknuti svjetski umjetnici. “Bura” će reprizno biti izvedena 28. marta.

U utorak 20. marta CNP će obilježiti i Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade. U 12 sati će na Velikoj sceni biti pročitana poruka koju od 2001. godine u organizaciji ASITEŽA (Međunarodna asocijacija pozorišta za za djecu i mlade) svake godine pišu istaknuti svjetski umjetnici, nakon čega će u okviru Dječje scene biti izvedena predstava Petra Pejakovića “Njegoš za djecu – kako rastu veliki ljudi”.

CNP će 23. marta gostovati u Narodnom pozorištu Sarajevo sa predstavom “Šćeri moja” Maje Todorović u režiji i adaptaciji Ane Vukotić, a 7. marta u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju sa predstavom “Otvoren kraj” Jovane Bojović u režiji Petra Pejakovića.

Crnogorski simfonijski orkestar će održati dva koncerta na Velikoj sceni CNP-a, 7. i 23. marta, oba pod dirigentskim vođstvom Grigorija Kraska .

U saradnji sa Ambasadom Republike Bugarske 6. marta će na Velikoj sceni CNP-a biti upriličena proslava nacionalnog praznika Republike Bugarske, na kojoj će nastupiti Nikolina Čakardakova i Nikolet Palaševa.

 21. marta će, u saradnji sa Centrom za očuvanje manjina, biti održan koncert „Duo classico”, na kome će nastupiti Dina Desančić, violina i Safet Drljan, harmonika.

Ulaz na oba koncerta je slobodan.

U saradnji sa Crnogorskom kinotekom, u čast Nebojše Glogovca 20. marta u 18 sati biće prikazan film “Ubistvo s predumišljajem” reditelja Gorčina Stojanovića, a u 20 sati “Ustav Republike Hrvatske” Rajka Grlića. Ulaz na obje projekcije je slobodan.

Mart će u CNP-u obilježiti i početak rada na novoj predstavi. Dramu Iva Vojinovića “Ekvinocij” će za CNP režirati Ivica Kunčević a predstava će premijerno biti izvedena 17. maja.

 

Portal Analitika