Politika

Bojović pozvao opoziciju da ujedini snage

Funkcioner Demokratskog fronta i predsjednik Opštinskog odbora Demokratske narodne partije u Pljevljima, Vladislav Bojović, poziva sve opozicione subjekte u Pljevljima na objedinjavanje snaga i formiranje jedne zajedničke liste na predstojećim lokalnim izborima.
Bojović pozvao opoziciju da ujedini snage
Portal AnalitikaIzvor

On je dodao da vjerujem da je svima jasno da predstojeći lokalni izbori u Pljevljima ne treba da posluže kao poligon za odmjeravanje snaga unutar opozicije, niti treba da budu iskorišćeni za ostvarivanje bilo čijih uskostranačkih interesa i kalkulacija.

Ističe da bez obzira na to kakav će biti konačan ishod dogovora opozicije oko jednog kandidata za predsjednika Crne Gore, oni koji predstavljamo opoziciju u Pljevljima treba da budu na visini zadatka i odgovornosti, a to znači da budemo složni.

“To od nas nesumnjivo očekuju slobodni i opoziciono nastrojeni građani Pljevalja koji zasigurno predstavljaju većinu u našem gradu. Pljevljacima treba sigurna pobjeda opozicije i smjena lokalne vlasti, a ne bilo kakvo eksperimentisanje opozicionih subjekata. Tim prije što je izvjesno da će DPS, Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate nastupiti zajedno u Pljevljima jer ne žele da prospu i potroše nijedan glas”, poručio je on.

Dodaje da oni iz redova opozicije ne treba da daju priliku i šansu vladajućoj garnituri da se bilo čemu nadaju u Pljevljima, osim ubjedljivom porazu.

Upozorava i ukazuje da neizvjesna politička situacija u Beranama, nakon završenih lokalnih izbora u tom gradu i odluke Državne izborne komisije da se izbori na više biračkih mjesta ponove, žestoko opominje i obavezuje da mi u Pljevljima budemo politički mudri i krajnje odgovorni.

Smatra da je jasno svima, da je kompletna opozicija nastupila zajedno u Beranama, ne bi nam vlast mogla ništa, pa ni ovo što sada pokušava da radi.

Zato, kakoa je kazao,  posebno poziva Demokratsku Crnu Goru da prihvati formiranje jedne zajedničke opozicione liste u Pljevljima jer ne treba da dozvolimo da nam se situacija u Beranama ponovi.

“Ponavljam i naglašavam, svakom građaninu je jasno da jedino ujedinjavanje opozicije u Pljevljima garantuje sigurnu pobjedu nad DPS-om, Bošnjačkom strankom i Socijaldemokratama. Pobjeda opozicije u Pljevljima može i treba da bude ubjedljiva i čista kao suza, kako ne bi ostavili ni najmanje prostora DPS-u da, zloupotrebom institucija koje kontroliše, osporava naš pobjednički rezultat u ovom gradu i pokuša da prekroji volju birača”, poručio je Bojović.

Ističe da predstoji odlučna i snažna borba za pripadajuća prava Pljevljaka, za privlačenje investitora i otvaranje novih radnih mjesta, za saniranje katastrofalne ekološke situacije i zapuštene infrastrukture.

“Ali prije toga moramo da zajedničkim snagama na lokalnim izborima oslobodimo Pljevlja i do nogu potučemo vladajuću garnituru”, zaključuje on.

Portal Analitika