Crna hronika

U Višem sudu danas o slučaju sumnjive smrti Branka Radunovića

U Višem sudu u Podgorici danas će biti održana kontrola optužnice podignute protiv advokata i bivšeg državnog tužioca Novaka Ražnatovića, zbog sumnje da je sa umišljajem podstrekivao NN lice da liši života Branka Radunovića
U Višem sudu danas o slučaju sumnjive smrti Branka Radunovića
Dnevne novineIzvor

Prema navodima optužnice, koja još nije potvrđena, a u koju su DN imale uvid, Ražnatović se tereti da je 19. maja 2011. godine u Podgorici sa umišljajem podstreknuo NN lice da liši života Radunovića, na način što je istom naložio da oko 9.30 časova uđe u kancelarije izvršnog direktora Autoremonta "Osmanagić".

U tom trenutku bila je pauza tako da je Radunović bio sam u toj kancelariji što je NN lice navodno iskoristilo i lišilo ga života zadajući mu više udaraca u glavu.

"Sve sa ciljem da se spriječi da brat okrivljenog, Milutin Ražnatović, koji je bio suvlasnik Autoremnota vrati dug sada pokojnom Radunoviću u iznosu koji prelazi 50.000 eura", navodi se u optužnici. Istom nepotvrđenom optužnicom bivši inspektor za krvne delikte Željko Šćepanović se tereti da je istog dana obmanuo istražnog sudiju Miroslava Bašovića da ne dolazi u halu Autoremonta "Osmanagić" kako bi ga onemogućio da vidi u kakvom je položaju pronađeno tijelo Radunovića i kako bi spriječio da se uradi sudsko-medicinska obdukcija tijela koju je ekipa Hitne pomoći tražila u svom izvještaju. 

(Opširnije u Dnevnim novinama)

Portal Analitika