Politika

Bivši predsjednik CANU prihvatljiviji suverenistima od Jovićevića

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković predložio je u neformalnim razgovorima takozvanoj građanskoj opoziciji i Demokratskom frontu da zajednički kandidat za predsjednika bude Momir Đurović, nestranačka ličnost.
Bivši predsjednik CANU prihvatljiviji suverenistima od Jovićevića
Portal AnalitikaIzvor

Više izvora Pobjede iz opozicije je kazalo da je Joković obavio konsultacije sa Đurovićem, ali ostaje da se vidi da li bi bivši predsjednik CANU prihvatio da bude kandidat dijela opozicije ili ima uslov da iza njega stane cijela opozicija.

- Joković je u stalnoj komunikaciji sa Đurovićem. Po nama je to u ovom momentu najrealnija opcija. Ne pripada nikom, niti u stranačkom, niti u bilo kojem drugom smislu, a ima odlične reference. Niko ne može da ga svojata i bio bi najbolji kandidat - rekao je Pobjedi izvor iz vrha SNP-a.

Izvor Pobjede iz SNP-a kaže da je njihova procjena da bi suverenističkom biračkom tijelu po biografiji bio prihvatljiviji Đurović od Andrije Jovićevića, za čiju kandidaturu postoje ozbiljne rezerve Abazovića, Krivokapića, ali i lidera Demosa Miodraga Lekića.

- Jovićeviću je za suvereniste opterećenje što je bio jedan od govornika na završnom mitingu Bloka za zajedničku državu, što ne gledaju blagonaklono u Uri i posebno u SDP-u - navodi izvor ovog lista.

Lider Ure Dritan Abazović je nedavno kazao da je opterećujuće po Jovićevića što 15 godina živi van Crne Gore i što glasa na jednom biračkom mjestu u Beogradu.

- Jovićević je, nakon što je smijenjen sa funkcije ministra unutrašnjih poslova, radio od 2002. do 2006. godine u MUP-u Srbije, a sad je direktor beogradskog hotela ,,Mažestik“ - rekao je Abazović u emisiji Televizije Vijesti ,,Načisto".

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika