Politika

Dobrilo Dedeić predsjednički kandidat

Predsjedništvo Srpske koalicije donijelo je odluku da kandidat tog političkog saveza na predstojećim predsjedničkim izborima bude Dobrilo Dedeić. 
Dobrilo Dedeić predsjednički kandidat
Portal AnalitikaIzvor

„Imajući u vidu da Srpska koalicija, za razliku od sistemskih stranaka, nema novac, niti tajkunske medije, birali smo čovjeka koji u debatama, sučeljavanjima i TV duelima može pobijediti svakog režimskog, crnogorskog nacionalističkog ili lažnog opozicionog kandidata. Srpski kandidat može biti samo onaj kome je Rusija bliža od NATO pakta i Evropske unije“, kaže se u saopštenju.

Bez obzira, kako se dodaje, na to šta mislimo o aktuelnoj parlamentarnoj opoziciji, čekali smo ih do poslednjeg dana februara da se dogovore oko zajedničkog predsjedničkog kandidata.

„I ne samo mi, nego svi istinski opozicioni kandidati, antirežimske parlamentarne i vanparlamentarne partije i grupe građana koje žele promjene u Crnoj Gori. Danas je istekao poslednji rok, više nemamo nikakvu obavezu prema njima, ali imamo prema srpskom narodu u Crnoj Gori. Srbi treba da se okrenu sebi, a ne da budu vječito oruđe u rukama crnogorskih nacionalista, Milovih bivših i sadašnjih ministara i NATO plaćenika koji srpske glasače koriste kao jeftino sredstvo u međusobnim obračunima“, piše u saopštenju.

Predsjedništvo Srpske koalicije očekuje da se Dobrilo Dedeić tokom narednih 24 sata izjasni o kandidaturi sa autonomnim pravom da predsjedništvu predloži alternativnog kandidata.

Srpska koalicija kreće prvog dana marta u akciju prikupljanja potpisa za predsjedničku kandidaturu jednog od nas – srpskog kandidata.

Srpsku koaliciju čine: Srpski sabor Zavjetnici, Srpska stranka, Stranka penzionera invalida i socijalne pravde, Sindikat nezaposlenih, Centar za razvoj demokratije i ljudskih prava, Pokret za Evroazijsku uniju i Srpska lista.

Portal Analitika