Crna hronika

Napadač snimljen, na potezu policija

Nepoznata osoba u utorak ujutro oko 4 sata bacila je eksploziv na lokal ,,Čokolada“ u Ulici Stanka Dragojevića u centru Podgorice, od kojeg su oštećena vrata objekta. U lokalu je bio čuvar, ali na sreću nije povrijeđen.
Napadač snimljen, na potezu policija
PobjedaIzvor

Istražitelji su izuzeli snimke na kojima se vidi napadač, na osnovu kojeg će pokušati da utvrde identitet.

Prema saznanjima Pobjede, vlasnik lokala ,,Čokolada“ je Jelena Đurović, a ne šef Interpola Dejan Đurović, kako su to objavili pojedini portali juče.

Kako nam je potvrđeno u vrhu policije, ovo nije prvi put da se plasiraju dezinformacije na račun šefa Interpola.

- Poznato nam je ko i kako ,,dotura“ dezinformacije i spinuje, znamo da su te osobe iz Uprave policije, da su u sprezi sa pojedinim medijima, i da to rade zarad ličnih interesa, ali ćemo tome stati na put – poručili su iz vrha policije napominjući ,,da će se tome stati na put”.

POVEZANOST

Isti izvor kazao je da imaju informacije o povezanosti određenih osoba iz medija sa članovima ,,škaljarskog klana“ kojima je u interesu da se neke započete istrage opstruiraju ili ne dovedu do kraja, naročito o ljudima unutar policije koji su na njihovom platnom spisku. Zato je i cilj, kaže naš izvor, da se pojedini ljudi iz Uprave policije i Interpola targetiraju kroz objave u medijima i tako onemoguće u radu.

- To su i bili osnovni motivi nedavnih pokušaja diskreditacije Đurovića – kazali su iz menadžmenta policije.

Da Đurović i njegove kolege nijesu vlasnici lokala, potvrdila je i izvršna direktorica kompanije Sorg, u okviru koje posluje kafić ,,Čokolada“ Jelena Đurović. Ona je upozorila pojedine medije da ne atakuju na njenog brata, načelnika NCB Interpola Dejana Đurovića i njegove kolege jer oni nemaju veze sa ovim noćnim klubom.

Portal Vijesti objavio je da je eksplozija možda upozorenje ,,vlasnicima iz Interpola“, a Đurović je istakla da je njena porodica kao vlasnik poslovnog prostora ujedno i suvlasnik tog kluba, ali da njen brat nema nikakve veze sa tim. 

- Nadam se, uvaženi potpisnici novinskog teksta, da ne očekujete da, zato što moj brat obavlja ovu funkciju u Upravi policije, da ja i moja porodica nemamo pravo na svoj život i pravo da se bavimo preduzetništvom u skladu sa zakonima ove države, a da to ne bude zloupotrijebljeno na ovaj način kako ste u tekstu naveli, čak i u ovoj situaciji kada je na štetu moje porodice počinjeno ovo krivično djelo - kazala je Đurović.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika