Fudbal

Dobro se poznajemo, pobjednika odlučuje trenutna inspiracija

U srijedu je na programu 21. kolo Telekom 1. CFL u okviru kojeg će na stadionu pod Goricom snage odmjeriti podgoričke ekipe Budućnost i Mladost. 
Dobro se poznajemo, pobjednika odlučuje trenutna inspiracija
Portal AnalitikaIzvor

Na konferenciji za novinare šef stručnog štaba Vladimir Vermezović i fudbaler Petar Grbić odgovarali su na pitanja predstavnika sedme sile.

Pobjedom u Zeti, obzirom na poraz Sutjeske protiv Petrovca, zaostatak za vodećom ekipom bio bi još više smanjen. Ipak, Budućnost je remizirala, a Vermezović osvrnuo se na taj meč.

- Naravno da nije bio plan da se branimo u drugom poluvremenu. Naša stegnutost i odlična igra protivnika usmjerili su utakmicu u tom smjeru, iako smo u drugo poluvrijeme ušli s ciljem da ostanemo u istom ritmu i postignemo još koji gol kako bi mirnije priveli utakmicu kraju. Ne treba žaliti i razmišljati "što bi bilo kad bi bilo", možda bi Sutjeska dobila da smo mi upisali tri boda u Golubovcima. Možemo se sada vraćati na neke ranije utakmice i tražiti razloge ovolike razlike, ali nema potrebe već se treba okrenuti utakmicama koje slijede. Meč protiv Mladosti biće drugačiji od onog u Zeti - Kazao je Vermezović

Po riječima Vermezovića, meč protiv Mladosti odlučiće trenutak inspiracije jedne ekipe, obzirom da se dva tima odlično poznaju.

- U zavisnosti od kvaliteta terena očekujem dobru utakmicu, a vjerujem da će snijeg biti očišćen. Naš trener je posmatrao utakmicu Mladosti u prošlom kolu, gledao sam nekoliko njihovih utakmica ukljućujući i one protiv Budućnosti i mogu reći ono što svi dobro znaju. Mladost ima ozbiljnu ekipu, kvalitetnu, sa dobrim pojedincima, prije svega Ćetković i Adrović. Štoperski tandem Simović - Cicmil je opasan u prekidima i neće nam biti lako. Obje ekipe se odlično poznaju, ne vidim da možemo jedni druge iznenaditi, već da će trenutna inspiracija fudbalera odrediti pobjednika - istakao je on.

Vladimir Vermezović je podvukao šta očekuje od svojih igrača.

- Momci imaju samo jedan zadatak, a to je da izađu na teren i uživaju u igri i time istovremeno privuku ljude na stadion. Moraju da pruže svoj maksimum, a da li će to biti dovoljno, ne zavisi uvijek od njih već i od protivnika i drugih stvari. Ne treba da imaju strah od greške ili od poraza, sve je to sastavni dio našeg posla - dodao je Vermezović.

Što se tiče rostera ekipe, stručni štab neće moći da računa na Nikača (kartoni) i Mirkovića (povreda), dok Simon Vukčević još uvijek nije u potpunosti spreman.

- Razmišljamo i dalje ko će biti umjesto Darka u špicu. Imamo Sekulića kao napadača, a na toj poziciji mogu igrati i Grbić i Vlaisavljević. Mirković će biti spreman za nedjelju dana, a Simona trenira i s ekipom i individualno, tako da uskoro očekujem da bude spreman da pomogne saigračima - kazao je Vermezović. 

Petar Grbić je u subotu debitovao za voljeni klub i upisao 30 minuta u remiju, a najavljuje da će sjutra Budućnost kao i u svakom meču ići na tri boda.

- Saglasan sam sa šefom Vermezovićem da je Mladost ozbiljan protivnik, igrao sam ranije sa Simovićem i Ćetkovićem u Mogrenu i radi se o vrlo kvalitetnim igračima koji odlično poznaju Budućnost, tako da očekujem da i oni daju savjete vezane za našu igru, naročito Janko jer je bio član Budućnosti u protekloj polusezoni, a i ranije. Povreda je prošla, nedostatak treninga je vidljiv, ali će vremenom i to doći na svoje i uvjeren sam da ćemo uhvatiti pravi ritam pred utakmice koje nam predstoje - kazao je Grbić.

Portal Analitika