Društvo

Zločin u Štrpcima čeka pravdu

Suočavanje sa prošlošću i kažnjavanje najodgovornijih za zločine tokom rata iz devedesetih, jedini je put kojim se mogu iscijeliti bolne rane porodica žrtava i staviti tačka na taj mračan period istorije bivših jugoslovenskih republika, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA povodom obilježavanja dvadesetpetogodišnjice od zločina u Štrpcima.

Zločin u Štrpcima čeka pravdu
Portal AnalitikaIzvor

"Zločin u Štrpcima je još jedan u nizu onih koji nas opominje da se nijesmo na odgovarajući način odnijeli prema ratnim zločinima koji su se događali na ovim prostorima", kazali su iz URA-e.

Oni podsjećaju da ni 25 godina od tog stravičnog događaja većina porodica žrtava nije saznalo šta se desilo sa posmrtnim ostacima njihovih najbližih.

"25 godina poslije imamo samo dvije pravosnažne presude povodom ovog zločina, dok su oni koji su bili tada na vlasti i time direktno snosili odgovornost za ovaj slučaj, i danas na istim pozicijama", navodi se u saopštenju.

Oni su istakli i da će se u okviru svojih moći snažno zalagati da se ovaj slučaj dovede do kraja, otkriju pravi počinioci a da porodice žrtava konačno dočekaju pravdu, "koja po izreci jeste spora ali je dostižna".

Portal Analitika