Politika

Kašćelan gradonačelnik Cetinja

Kandidat DPS-a Aleksandar Kašćelan izabran je za gradonačelnika Cetinja glasovima svih odbornika DPS-a i odbornika SD-a Ivana Gazivoda. On je položio zakletvu u sali Skupštine. 


Kašćelan gradonačelnik Cetinja
J.Đ.
J.Đ.Autor
Portal Analitika/Cetinjski listIzvor

U obraćanju odbornicima, Kašćelan je kazao da je siguran da će vlast raditi neumorno i savjesno i da će opravdati podršku građana. Dodao je da je mjesto gradonačenika za njega velika čast i velika obaveza.

kascelan

"Nemam dilemu da je ispred mene izazovan mandat, koji zahtijeva mnogo truda, energije i rada, a sve u cilju nastavka rješavanja ključnih pitanja sa kojima su građanke i građani Cetinja suočeni. Takođe, vjerujem da polazim od dobre osnove - a to je dosadašnji rad prethodne lokalne uprave sa svim javnim službama i preduzećima, ali i kontinuitet dobre saradnje sa državom Crnom Gorom. Iz toga je i proistekao Zakon o Prijestonici, koji će novoj lokalnoj upravi, vjerujem, biti vjetar u leđa", rekao je on.

Kašćelan je kazao kako vjeruje da će njegova lokalna vlast opravdati očekivanja građana.

"Nastavljajući započeto, ulažući u nove projekte, siguran sam da će ova gradska vlast - uz tijesnu saradnju sa državom - raditi neumorno i savjesno, i da ćemo opravdati očekivanja građana. Bićemo servis građana ali i privrednika - bez čijeg jačanja i privlačenja, siguran sam, nema razvoja ni boljitka Cetinja", zaključio je on.

Danas je bio zadnji rok za izbor gradonačelnika.

Vlast u tom gradu nije bila formirana zbog neslaganja DPS-a i SD-a oko kadrovskih rješenja. Posljednji problem je oko toga kome će pripasti gradska bolnica, iako imenovanje direktora nije u ingerenciji lokalnih vlasti. SD traži da to mjesto zauzme njihov kadar dr Ivan Ivanović, čemu se DPS protivio. Zbog toga sjednice juče nije održana.

Kompletna cetinjska opozicija bojkotuje sjednice Skupštine Prijestonice do odluke Upravnog suda, koji treba da utvrdi da li je konstitutivna sjednica i izbor njene predsjednice bio u skladu sa Poslovnikom i Statutom.

 

Portal Analitika