Društvo

I Nikola Vukčević ne može ni privremeno u Savjet Javnog servisa

Vijeće Osnovnog suda u Nikšiću prihvatilo je juče prigovor Skupštine Crne Gore i ukinulo privremenu mjeru ovog suda kojom je naloženo da se Nikola Vukčević vrati u Savjet Radio Televizije Crne Gore – potvrđeno je Pobjedi iz te ustanove.
I Nikola Vukčević ne može ni privremeno u Savjet Javnog servisa
PobjedaIzvor

- Vijeće je donijelo rješenje kojim se usvaja prigovor tužene - protivnika obezbjeđenja (Skupštine), pa se ukida rješenje ovog suda P. br. 62/18 od 14. februara 2018. godine, postupak obezbjeđenja obustavlja i ukidaju sprovedene radnje - navedeno je u odluci u koju smo imali uvid.

Istovjetnu odluku donijelo je prošle sedmice Vijeće Osnovnog suda u Podgorici u slučaju Gorana Đurovića. U odluci koja se odnosi na Vukčevića navedeno je da je Vijeće ocijenilo da su neprihvatljivi navodi njegovih advokata da od određivanja privremene mjere zavisi osnovanost tužbenog zahtjeva, jer je, kako objašnjavaju, takav pristup pravno neodrživ.

- A njegovo prihvatanje bi značilo prejudiciranje krajnjeg ishoda spora i davanje prijedlogu za određivanje privremene značaja glavnog zahtjeva, što je nezakonito - piše u odluci koju je donijelo Vijeće Osnovnog suda u Nikšiću.

Kako pojašnjavaju, privremenom mjerom ne može se ostvariti vraćanje Vukčevića na funkciju do pravosnažnog okončanja postupka.

- Tužbom se traži da se poništi odluka o razrješenju, pa je pravno neprihvatljivo da se poništaj odluke obezbjeđuje vraćanjem tužioca na mjesto člana Savjeta, jer bi se na taj način privremena mjera stavila ispred samog potraživanja - zahtjeva tužbe, a ne sa ciljem obezbjeđenja i time prejudicirao krajnji ishod spora - piše u odluci.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika