Politika

DF razmišlja da li će doći, ,,građani“ bojkotuju i Junkera

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker obratiće se danas poslanicima Skupštine Crne Gore u Velikoj sali. Iz Skupštine je saopšteno da je poziv za prisustvo upućen najvišim državnim funkcionerima, predstavnicima Vlade Crne Gore, kao i rezidentnim ambasadorima EU u Crnoj Gori.
DF razmišlja da li će doći, ,,građani“ bojkotuju i Junkera
PobjedaIzvor

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović poručio je da će poslanici iz redova tog pokreta bojkotovati parlament i danas, tokom posjete predsjednika Evropske komisije Crnoj Gori.

- Nećemo prisustvovati radu nelegitimnog parlamenta koji je formiran na antievropskim načelima. Uvažavamo gospodina Junkera i raduje nas njegova posjeta, ali naš nedolazak na sjednicu nije usmjeren protiv njega, štaviše taj čin je odbrana onoga što su evropske tekovine i onoga što gospodin Junker predstavlja. Tek kada vlast pokaže minimum razumijevanja za takve tekovine, možemo pričati o povratku u parlament, rekao je Abazović tokom sastanka sa šefom delegacije EU u Podgorici Aivom Oravom.

Iz Demokratskog fronta, koji se vratio u parlament, juče su kazali da će odluku o tome da li će prisustvovati sjednici donijeti danas.

- Danas ćemo odlučiti, imajući u vidu protokol kojim nije dozvoljeno obraćanje Junkeru, saopšteno je Pobjedi iz DF. EU je povodom posjete Junkera regionu, prve u njegovom mandatu predsjednika Evropske komisije, poručeno da će cilj njegovih razgovora sa liderima svih šest zapadnobalkanskih partnera biti predstavljanje nove Strategije proširenja i obnovljene dinamike i interesa EU za region.

– Osnovna poruka posjete biće suština Strategije od 6. februara, koja predstavlja sveobuhvatni pristup Zapadnom Balkanu, i to ne samo u smislu velike politič- ke i šire geopolitičke važnosti regiona za Evropu, već i naglašava šest odvojenih oblasti koje će biti kičma tog novog pristupa – izjavio je portparol Evropske komisije Margaritis Šinas.

Pobjeda

Portal Analitika