Muzika

Izabran najbolji aftermovie LAKE FEST 2017

Treću godinu za redom LAKE FEST je u okviru umjetničkog programa organizovao Konkurs za izradu aftermovie LAKE FEST 2017. Osnovna ideja projekta jeste izrada kratkometražnih autorskih filmova o Lake fest-u 2017. godini.
Izabran najbolji aftermovie LAKE FEST 2017
Portal AnalitikaIzvor

Pobjednik ovogodišnjeg konkursa je DRONE STUDIO iz Nikšića, u sastavu Miloš Tomašević i Josif Perović, čiji video na jedan moderan i jedinstven način pokazuje svaki segment festivala, dok je i tehnički odlično urađen.

„Nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta na takmičenju, ekipa DRONE STTUDIO je ove godine zasluženo osvojila prvo mjesto. Filmom su ispraćeni svi izvođači festivala, propratne aktivnosti i različiti segmenti festivala. Sem što je u skladu sa konkursnim zadacima, aftermovie LAKE FEST 2017 u njihovoj izradi je takođe tehnički i sadržajno odlično urađen“

Drugo mjesto pripalo je ekipi FOS MEDIA iz Podgorice.

„Ekipi FOS MEDIA je za nijansu promaklo prvo mjesto, jer se radi o zaista dobro urađenom filmu u tehničkom smislu, dok su i snimci sa festivala uhvaćeni na veoma umjetnički i jedinstven način. Nijanse su odlučivale u odabiru“.

Ekipi iz Podgorice koju čine Mato Uljarević i Miljan Vučelić pripalo je treće mjesto.

„Najveći argument u odabiru trećeg mjesta bila je činjenica da su Mato i Miljan videom pokazali veliki trud i potrudili se da uhvate svaki dio festivala, od dolaska, kampa i moto kampa, pa sve do koncerata. Ponovićemo da je cilj ovog Konkursa afirmaicija mladih ljudi da se bave video produkcijom, a mi kao orrganizatori jednog festivala želimo da im to dozvolimo i da im energiju  da nastave da rade i stvaraju.“

Pobjedničkom timu pripala je nagrada od 800 eura, dok su drugo i treće mjesto dobili novčani iznos od 500 i 300 eura. Nagradni fond je obezbijeđen  uz podršku   Minisitarstva kultuere Crne Gore.

Organizatori su ponosni i na aftermovie LAKE FEST 2017 koji je nastao u produkciji Pivare Trebjesa i Ekološkog pokreta Ozon, koji je bio van konkurencije. Taj video pratio je tradicionalnu akciju „Rock and Recycle“ koja se svake godine organizuje u okviru festivala. Takođe video prati i proces stvaranja skulpture u obliku vidre koja je napravljena od 30.000 plastičnih čaša, koje su prikupljene tokom festivala. 

“Projekat „Iz različitog ugla” svake godine pokazuje sve bolje rezultate. Broj učesnika je svake godine sve veći, a samim tim se podiže i nivo kvaliteta. Sem što filmovi predstavljaju promociju festivala, veoma bitan segment je i promocija Krupačkog jezera i grada Nikšića” kažu organizatori.

I MJESTO: DRONE STUDIO https://www.youtube.com/watch?v=yTfobUpUtoU&feature=youtu.be

II MJESTO FOS MEDIA https://youtu.be/0JNSwCsadBo

III MJESTO MILJAN I MATO  https://youtu.be/yVRviDOqjhA

Van konurencije LAKE FEST 2017 Rock & Recycle https://www.youtube.com/watch?v=5GNaZy22NvI&sns=fb

Portal Analitika