Politika

Tina Raičević u Predsjedništvu DEMOS-a, Vukićević da vrati mandat

Na sjednici GO DEMOS-a je iskazana čvrsta privrženost poštovanju bazičnih postulata stranke, kao građanske, dosljedno opozicione, partije koja se bori za pobjedu širih vrijednosti pravne države i građanske demokratije. 
Tina Raičević u Predsjedništvu DEMOS-a, Vukićević da vrati mandat
Portal AnalitikaIzvor

Pored toga DEMOS će nastaviti i pojačati svojhe djelovanje sa jasnim, principijelnim ali i umjerenim stavovima protiveći se svim ekstremizmima u crnogorskom društvu, koje perfidno podstiče vrh vlasti, pod sjenkama organizovanog kriminala i korupcije.

DEMOS će nastaviti da bude glas razuma u Crnoj Gori, ne podliježući  demagogiji i populizmu kao dominantnim strategijama na ovom prostoru, već će ozbiljnim i umjerenim  stavovima davati doprinos razvoju naše zemlje.

U tom cilju DEMOS će se, između ostalog, osloboditi svih onih koji svojim neradom i pasivnošću nisu doprinosili partiji, ali i onih koji nisu mogli do kraja da savladajugrađanski, demokratski i kulturni koncept stranke. DEMOS će, uz otvorenost prema novim članovima, koji prilaze u novom, prilično raščišćenom stanju proaktivno djelovati na bazi emancipastorskih ideja koju su okupile izvorni DEMOS.

GO je, konstatujući greške u prebrzom konstituisanju stranke, samim tim i otvaranju mogućnosti za ulazak pojedinaca različitih profila i sa različitim motivima, zatražio od Anke Vukićević da vrati mandat DEMOS-u iz više razloga. U prvom redu zbog činjenice da je Vukićevićeva daleko više dobila od DEMOS-a nego što je doprinijela stranci, ne uspijavajući čak ni da u statusu poslanice formira opštinski odbor u Nikšiću.

Glavni odbor je na sjednici izabrao i nove članove Predsjedništva: Viktora Dedaja, Maju Vučelić, Avda Gorčevića, Igora Jovovića, Sava Vujoševića i Tinu Raičević.

Za v.d. predsjenice Izvršnog odbora, Glavni odbor je izabrao Luciju Đurašković.

Portal Analitika