Politika

DF saopštio Tadić-Mijović da nema iskrenu podršku građanske opozicije

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević sastali su se početkom prošle sedmice sa novinarkom Milkom Tadić-Mijović da bi joj predočili detalje sa propalog sastanka lidera opozicije na kojem nije postignuta saglasnost o zajedničkom predsjedničkom kandidatu, saznaje Pobjeda od više izvora iz opozicije. Ta informacija je Pobjedi potvrđena i iz izvora bliskih Demokratskom frontu.
DF saopštio Tadić-Mijović da nema iskrenu podršku građanske opozicije
PobjedaIzvor

- Lideri Fronta su u vrlo korektnom razgovoru upoznali Milku Tadić-Mijović sa rezultatima sastanka i činjenicom da tzv. građanska opozicija nije imala jedinstven stav oko nje i da je osim snažnog zalaganja Dritana Abazovića niko nije snažno podržao - prenio je izvor Pobjede detalje sa sastanka.

KANDIDATURA

Mandić, Knežević i Medojević su Milki Tadić-Mijović objasnili da je predsjednik SNP-a Vladimir Joković podržao kandidaturu Andrije Jovićevića, a da je lider Demosa Miodrag Lekić prvo predložio izvršnu direktorku MANS-a Vanju Ćalović, a potom Aleksu Bečića. Podrška Ranka Krivokapića je bila prisutna, ali nije bila toliko snažna, dok se lider Demokrata Aleksa Bečić upadljivo držao po strani, citirao je izvor Pobjede detalje sa sastanka koji je održan nekolika dana nakon susreta lidera opozicije.

Izvori bliski Frontu su saopšti li da su na osnovu sastanka i razgovora sa Tadić-Mijović u vrhu DF-a zaključili da tzv. građanska opozicija nije jedinstveno pregovarala sa novinarkom Monitora.

- Čak joj je Lekić bio predložio da Demos i ona podrže Vanju Ćalović, koja je već odbila kandidaturu - tvrde izvori Pobjede.

Milka Tadić-Mijović je, prema saznanjima Pobjede, zahvalila na susretu i kazala da razumije borbu Demokratskog fronta.

- Saopštila je da bi voljela da dođe do objedinjavanja opozicije, da je sastanak veliki uspjeh i zahvalila se na susretu - kazao je izvor Pobjede.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika