Politika

Bečić i Abazović i zvanično zajedno u Podgorici

Demokratska Crna Gora Alekse Bečića i Građanski pokret Ura Dritana Abazovića nastupiće u koaliciji na predstojećim izborima u glavnom gradu, saznaje Pobjeda. Odluka je, prema saznanjima tog lista, konačna budući da je potvrđena od opštinskih odbora te dvije partije koje predvode Luka Rakčević i Vladimir Čađenović.
Bečić i Abazović i zvanično zajedno u Podgorici
PobjedaIzvor

Načelno je dogovoreno da odnos mandata bude po principu 70:30, dok će nosilac liste biti određen u direktnoj komunikaciji lidera dvije stranke Dritana Abazovića i Alekse Bečića – saopštio je izvor Pobjede.

To je epilog gotovo dvomjesečnih pregovora na nivou lidera stranaka, koji je jedno vrijeme bio opterećen različitim viđenjima oko predsjedničkog kandidata opozicije kao i Abazovićevom izjavom o ,,spavačima vlasti unutar građanske opozicije“.

- Na Odboru Demokrata je sve glatko prošlo, dok u Opštinskom odboru GP Ura svi nijesu bili jednoglasni jer je poslanik Neđeljko Rudović predložio neko drugo rješenje – saopštio je izvor.

Rudović je, prema pisanju portala Borba, tražio da se unutar te stranke odloži glasanje o koaliciji sa Demokratama u Podgorici dok ne bude jasno da li će Bečićeva partija ipak imati svog predsjedničkog kandidata. On se zalagao za široku građansku koaliciju u kojoj su, osim Demokrata i Ure, još SDP i Demos.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Foto: Twitter

Portal Analitika