Fudbal

Šalke slavio u Leverkuzenu, preokret Kelna u Lajpcigu

Fudbaleri Šalkea pobijedili su Bajer u Leverkuzenu 2:0, dok je Keln slavio u Lajpcigu 2:1, u posljednjim mečevima 24. kola Bundeslige.
Šalke slavio u Leverkuzenu, preokret Kelna u Lajpcigu
Portal AnalitikaIzvor

Bajer je "otvorio" Burgštaler sjajnim individualnim potezom u 11. minutu, poslije dubinskog pasa Kaliđurija na lijevoj strani, "sombrerom" je izbacio iz igre Retsosa i onda sa sredine lagano matirao Lenoa.

Šalke je pobjedu osigurao u 90. minutu. Tragičar je bio Retsos koji je dobio žuti karton i skrivio jedanaesterac. Bentaleb je bio siguran i Šalke je pobijedio 2:0.

Leverkuzen je meč završio sa desetoricom jer je Kor dobio dva žuta kartona za šest minuta, prvi u 32, a drugi u 38. minutu.

U drugom meču dana Keln je neočekivano preokrenuo u Lajpcigu za izuzetno važnu pobjedu u borbi za opstanak.

Red Bul je poveo preko Ogustana već u petom minutu, ali "jarčevi" šokiraju domaćina sa dva gola u roku od sedam sredinom drugog dijela meča.

Kozijelo je izjednačio na 1:1 u 70. minutu, a trijumf Kelnu donosi Bitenkur u 77.

Šalke je pobjedom u Leverkuzenu stigao do diobe druge pozicije sa Dortmundom, a dva boda više upravo od Bajera, najbližeg tima iz zone koja ne vodi u Ligu šampiona.

S druge strane, Keln se izjednačio sa Hamburgom na diobi posljednja dva mjesta, te se primakao poziciji koja vodi u baraž na sedam bodova, a osam opstanku u Bundesligi. Lajpcig dijeli peto mjesto sa Bajerom, sa četiri boda iznad prve prijetnje u borbi za Ligu Evrope.

Portal Analitika