Fudbal

Junajted savladao Čelsi poslije preokreta

Derbi na "Old Trafordu" riješio je Džesi Lingard,. "Plavci" propustili priliku u prvom dijelu, poveli, ali na kraju je bilo 2:1 za "Đavole".
Junajted savladao Čelsi poslije preokreta
sportske.netIzvor

Domaći su mogli da budu šokirani u drugom minutu, sjajna akcija Azara i Alonsa, Morata pogađa prečku, onda je Azar pokušao iz odbitka, De Hea loptu prebacuje preko gola.

Čelsi je imao više loptu u posjedu, djelovali su bolje, a onda i vođstvo gostiju- neuhvatljivi Vilijan je pobjegao odbrani Junajteda, Murinjov defanzivni blok kao skamenjen, pas Azara, udarac Brazilca, De Hei je lopta prošla ispod ruke, ni on ne može da uvijek da spasava, gosti vode.

Ali, nekako su jeftino za šest minuta prokockali prednost. Čelsi nije uspio da izbije loptu na 20 metara od gola, rvao se Lukaku, onda je uslijedila akcija kao na malom fudbalu, Sančez i Marsijal, na kraju Lukaku matira zemljaka Kurtou, na poluvrijeme se otišlo sa 1:1.

U drugom poluvremenu, Čelsi se povukao, Junajted uglavnom bez ideje, dosta rastrzana igra, a onda divan pokušaj Lukakua, ali je Kurtoa prebacio loptu preko prečke.

Što se meč bližio kraju Čelsi sve povučeniji, međutim skupo ih je to koštalo, Konte je izveo Azara, a poslije akcije Lukakua, Džesi Lingard daje gol za 2:1. Prava izmjena Murinja.

Tek poslije toga su "Plavci" pokušali da ugroze De Heu- poslao je na teren Konte i Žirua, Morata je dao gol, sudije su ga poništile zbog ofsajda, teško je zaista reći da li su Španac i Lindelof bili u liniji, ali će sigurno u Čelsiju pomenuti ovu situaciju.

Na kraju slavlje domaćina koji se pobjedom vratio na drugo mjesto na tabeli.

 

Portal Analitika