Društvo

Amfilohije: Bratoubilaštvo presudilo Oliveru Ivanoviću, ali i Milanu Kneževiću

Oliver Ivanović, koji je mučenički, na pravdi Boga postradao, je svjedok da je Crkva Božija uvijek na raspeću, kazao je mitropolit Amfilohije danas na Doljanima kod Podgorice, nakon što je sa sveštenstvom i vjernim narodom odslužio četrdesetodnevni parastos Oliveru Ivanoviću, nedavno ubijenom lideru kosovsko-metohijskih Srba i njegovim precima koji počivaju na groblju u porti ovoga hrama.
Amfilohije: Bratoubilaštvo presudilo Oliveru Ivanoviću, ali i Milanu Kneževiću
Portal AnalitikaIzvor

„Koliko ih još ovdje ima koji su, isto kao i on, tako postrdalai za pravdu Božju i istinu Božju prije Drugog svjetkoga rata i u tom svjetskom poklanju, sve do naših vremena. Krst nositi nama je suđeno, a voskrsenja ne biva bez smrti. U času smrti se provjerava čovjek i način na koji je umro i kako umire. To svjedoči i naš Oliver. Bog neka upokoji i njegove pretke, đeda i babu Pera i Milenu i roditelje njegove Bogdana i Olgu. On je izdanak plemena Kuča, izdanak je ovoga grada i ovoga svetoga mjesta“, rekao je Amfilohije.

On je dalje dodao da je Oliver Ivanović u naše dane nastavio sveto djelo Teodora Tirona.

„Onaj u vrijeme Julijana Otpadnika, paganina i mnogobošca, bogoubice, a ovaj u naše vrijeme novih Julijana Apostata, bez obzira kako se oni zvali, bili oni Šiptari ili naši otpadnici od Boga. Nema tu razlike među otpadnicima od Hrista Boga“, kazao je Vladika.

Amfilohije je dodao da je zli duh Julijana Apostate itekako prisutan i u Crnoj Gori.

„Evo, i sami gledate šta se događa. Odnos prema Crkvi Božjoj je po mnogo čemu sličan odnosu u vrijeme Julijana Apostate. Pa i priča o tzv. državnom udaru.. I ona je zasnovana na bratoubilaštvu i na bogoubilaštvu. Evo, osudili su na četiri mjeseca zatvora Milana Kneževića, jednoga od uglednih ljudi u našoj Crnoj Gori. To je zli i opaki duh Julijana Apostate, bezbožni, bogoubilački i bratoubilački duh. Taj duh širi i ovdje u Crnoj Gori mržnju među braćom, a od istog tog duha je postradao i Oliver Ivanović, ugledni izdanak ove čestite i časne vojvodske porodice“, rekao je Mitropolit Amfilohije.

Dodao je da sledbenici Julijana Otpadnika danas zapućuju Crnu Goru putevima kojima ona nikada nije išla.

„Zamislite vi Crnu Goru koja se odriče Kosova i Metohije, koja time pljuje na kralja i gospodara Nikolu, na mučeničku krv prolivenu za oslobođenje Kosova i Metohije. To prolivanje nije završeno. Evo sad Oliver Ivanović, on je odavde, Crnogorac. A pored njega i mnogi koji su tamo pobijeni u ovo vrijeme, uz pomoć tih međunarodnih faktora julijanootpadničkih. Tamo je napravljen pokolj našega naroda. Ja sam desetine njih sahranjivao. Milevu Vujošević, iz Kuča, našao sam zaklanu iza vrata njenog doma. Isto tako Maricu Mirić, od četvorice učekovaca silovanu ui zaklanu, sahranili smo iza oltara Pećke Patrijaršije. I zamislite vi sada, poslije svih tih nezapamćenih zločina predsjednik i premijer ove države idu zločincima koji su te zločine izvršili da im se klanjaju i da sa njima određuju granice Crne Gore. Nije to Crna Gora“, poričio je Amfilohije.

On je rekao da pravoj Crnoj Gori pripadaju i Peć i Dečani i Đakovica.

„Treba sve to imati u vidu i znati zašto je postradao Oliver Ivanović. On je izdat. Izdat je od Crne Gore, da ne pominjemo i ove tamo druge izdajnike. Izdat je od Crne Gore, kao što je izdata i čitava Metohija. Mučenici, silovani i pobijeni, oni su izdati. Danas prave demarkacije granica, granice diktiraju zločinci koji su najveća sramota šiptarskog albanskog naroda. To je sramota Evrope. To su zločinci. I sa njima treba da se pregovara i da se razgovara, Sramota“, zaključio Amfilohije.

On je na kraju rekao da se nada da će Bog dati da se Crna Gora vrati sebi, svojoj pameti, kralju Nikoli i Oliveru Ivanoviću i ostalim mučenicima i stradalnicima.

Portal Analitika