Crna hronika

Uhapšen Ćetković, osumnjičen za bombaški napad

Dragoljub Ćetković, koji važi za člana organizovane kriminalne grupe Škaljari, uhapšen je sinoć u Podgorici, potvrđeno je za Portal Analitika.
Uhapšen Ćetković, osumnjičen za bombaški napad
Portal AnalitikaIzvor

Službenici podgoričke policije rasvijetlili su bombaški napad iz novembra prošle godine, kada je aktivirana eksplozivna naprava ispred kuće Safera Toskića na Koniku.

Ćetković je osumnjičen  za krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom izazvanje opšte opasnosti, saopštili su iz policije.

''Službenici CB Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Specijalnog policijskog odjeljenja, 23.02.2018, lišili slobode bezbjedosno interesantno lice D.Ć. (33) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti na štetu S.T. iz Podgorice.

D.Ć. je, kako se sumnja, 25.11.2017. tokom noći, bacio eksplozivnu napravu, ručnu – bombu, na terasu prvog sprata porodične kuće koja je u vlasništvu S.T. Usljed dejstva eksplozije nastala su oštećenja na kući ali nije bilo povrijeđenih''- navedeno je u saopštenju policije.

Odmah po saznanju da je počinjeno krivično djelo policijski službenici su u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca izvršili uviđaj.

''Sve preduzete aktivnosti rezultirale su identifikovanjem, lociranjem i hapšenjem D.Ć. Osumnjičeni je bezbjednosno interesantno lice koje je u predhodnom periodu izdržavao zatvorsku kaznu zbog počinjenog krivičnog djela razbojništvo i za njim su bile raspisane dvije potjernice, nacionalna i međunarodna, zbog izvršenog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija''- naveli su iz policije.

Za njim su bile raspisane dvije potjernice zbog neodazivanja na poziv za služenje zatvorske kazne.

Portal Analitika