Košarka

Debakl Barse, ubjedljiv poraz Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde ubjedljivo su večeras izgubili od Bamberga sa 86:62, u 23. kolu Evrolige.
Debakl Barse, ubjedljiv poraz Zvezde
Portal AnalitikaIzvor

U ekipi Zvezde istakao se Matijas Lesor sa 12 poena, dok su po 11 postigli kapiten Branko Lazić i Tejlor Ročesti.

Bamberg je do pobjede predvodio Dorel Rajt sa 21 poenom, a Dejan Musli ubacio je 13.

Ekipa Dušana Alimpijevića dobro je počela utakmicu i poslije prve četvrtine bila u prednosti, prije svega predvođena Brankom Lazićem koji je postigao devet poena za minuta. Uslijedio je veliki pad u igri crveno-bijelih, Bamberg je konfuznu i bezidejnu igru Zvezde maksimalno iskoristio i postepeno počeo da uvečava prednost.

Zvezda je u pojedinim trenucima drugog poluvremena imala zaostatak i od 28 poena - 52:80, da bi u posljednjih nekoliko minuta ipak djelimično uspjela da ublaži poraz.

Ovim porazom Zvezda je značajno umanjila šanse da se nađe u plej-ofu Evrolige, pošto je sada 12. sa devet pobjeda i 14 poraza, koliko ima i jedanaestoplasirani Bamberg.

Košarkaši Real Madrida pobijedili su večeras u gostima Barselonu sa 101:74.

Madriđani su ubjedljivim trijumfom u Kataloniji uspjeli da se revanširaju Barseloni za nedavni poraz u Kupu Španije, ali i da se vrate u pobjednički ritam u Evroligi.

Meč u Barseloni obilježio je i povratak trenera Svetsilava Pešića u Evroligu poslije nekoliko godina.

Real je do pobjede predvodio Džejsi Kerol sa 18 poena, dva manje ubacio je Entoni Rendolf, dok je Felipe Rejes postigao 13, a Fakundo Kampaco postigao je 11, uz devet asistencija.

S druge strane, u ekipi Barselone istakli su se Aleksandar Veznekov i Toma Ertel sa po 11 poena, a po 10 su dodali Adam Hanga i Peteri Koponen.

Real sada ima 14 pobjeda i devet poraza, pa se nalazi na četvrtom mjestu Evrolige, dok je Barselona 15. sa sedam trijumfa iz 23 utakmice.

Portal Analitika