Karatisti Omladinca se osvajanjem medalja odužili gradu za podršku

Karate klub „Omladinac“ u kontinuiteu osvaja medalje na  svim prvenstvima, od čega posljednja srebna medalja osvojena na  Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Sočiju, još jedna potvrda da se vraća izgubljena slava crnogorkom karateu, naglašeno je na današnjem sastanku gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića sa kadetom Bojanom Boškovićem i mlađim seniorom Mariom Hodžićem kao i trenerom Žarkom Rakovićem.
Karatisti Omladinca se osvajanjem medalja odužili gradu za podršku
Portal AnalitikaIzvor

Stijepović je naglasio da su članovi Omladinca dokazali da to što je Crna Gora mala i mlada država ne znači lošiju startnu poziciju, jer imamo talenat, rad i upornost koji dovode do vrhunskog rezultata.

''Na Evropsko prvenstvo dolaze najbolji iz zemalja sa dugom tradicijom i značajnim ulaganjima u ovaj sport, a naši takmičari su uspjeli da se, u takvoj konkurenciji, pozicioniraju i osvoje medalju, što taj uspjeh čini još većim“ rekao je Stijepović.

On je podsjetio da su  medalje koje su osvojili ponos države, a posebno Podgorice iz koje su takmičari ponikli.

010-2

Zahvaljujući gradonačelniku na podršci koje ovaj klub ima do Glavnog grada, trener Raković je istakao da je njihov najveći cilj se pojave na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

On je naglasio da njegov klub ima više od 100 članova i da su gotovo svi dio A ili B reprezentativnog tima.

''Imamo priliku da ispunimo ono što su prethodne generacije sanjale, da nastupimo na Olimpijskim igrama. Zbog toga nam je važno učešće na svakom takmičenju, a Olimpijada će biti vrhunac našeg rada“ naglasio je Raković, istučući da će uprava kluba i takmičari učiniti sve da se pokažu u Tokiju na pravi način.

Portal Analitika