Turizam

Nacionalni parkovi na sajmu turizma u Minhenu

U saradnji sa NTO CG i predstavnicima turističke privrede Nacionalni parkovi Crne Gore učestvuju na Sajmu turizma u Minhenu i promovišu turističku ponudu svih pet Parkova. Ovo je treća godina zaredom kako predstavnici JPNPCG učestvuju na ovom sajmu imajući u vidu značaj prezentacije zaštićenih prirodnih područja na njemačkom tržištu. Sajam je otvoren 21. februara i biće otvoren do 25. februara.
Nacionalni parkovi na sajmu turizma u Minhenu
Portal AnalitikaIzvor

Imajući u vidu da su nacionalni parkovi jedan od najvažnijih motiva putovanja i veoma dobar razlog posjete jedne zemlje, očekivano je interesovanje za crnogorske nacionalne parkove. Posjetioci sajma zainteresovani su za pješačenje i planinarenje predjelima Durmitora, Bjelasice ili Prokletija, splavarenje drvenim splavovima na rijeci Tari, krstarenje Skadarskim jezerom, šetnju Lovćenom, kampovanje, posjetu katunima Bjelasice, odnosno za boravak u aktivnom odmoru u zaštićenim prirodnim područjima.

Podsjećamo da je Nacionalne parkove Crne Gore tokom prošle godine, na ukupnom nivou, posjetilo blizu 330.000 posjetilaca.

U vezi sa sajamskim nastupima, JPNPCG je u januaru predstavilo svoju ponudu na sajmu turizma u Beču, u toku je sajam u Minhenu, a u martu predstoji sajam turizma u Berlinu. Sajam turizma u Minhenu, posvećen aktivnom odmoru, predstavlja jedan od najpopularnijih turističkih događaja u južnoj Njemačkoj.

Portal Analitika