Oprezno zbog klizavih puteva i poledice

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mjestimično mokrim i klizavim putevima, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG) i upozorili da na moguću pojava poledice na dionicama u višim predjelima.
Oprezno zbog klizavih puteva i poledice
Agencije/Portal AnalitikaIzvor

Iz AMSCG su kazali da na putevima koji vode pored rijeka i kosina, ima sitnijih odrona i vozačima savjetovali opreznu vožnju prilagođenu uslovima i stanju na putu.

Upotreba zimske opreme obavezna je na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Neprohodni su putevi Mioska - Semolj - Boan i Trešnjevik - Andrijevica. Na putu Rožaje - Kula - Peć nije dozvoljeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima.

Na dionici Košljun - Zavala i Brajići – Lapčići, na magistralnom putu Cetinje – Budva saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično, a regulisan je semaforskom signalizacijom.

Na dionici Ulcinj - Krute zbog radova je obustavljen saobraćaj za sve vrste vozila od devet sati do 12 sati i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Mimo tih termina saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom promijenjen je režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto puta Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put Risan-Perast odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do završetka rekonstrukcije na regionalnom putu Cetinje – Njeguši saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije puta Petrovići – Vraćenovići- Dleuša promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Portal Analitika