Crna hronika

FBI uključen u istragu napada na američku ambasadu (VIDEO)

Utvrđen je identitet lica koje je aktiviralo bombu M75 na način što ju je bacilo u dvorište američke ambasade, a potom tridesetak metara dalje izvršilo samoubistvo bacanjem bombe.  U pitanju je Dalibor Jauković., državljanin Crne Gore rođen u Kraljevu, koji nije ranije osuđivan. Zajedno sa agentima FBI provjeravaju se nalozi na Fejsbuk profilu Jaukovića, izjavio je pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković na konferenciji za novinare Uprave policije.  
FBI uključen u istragu napada na američku ambasadu (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Baković je izrazio zahvalnost osoblju američke ambasade na saradnji sa policijom.

Ambasada SAD je, kako je rečeno na pres konferenciji, od sinoć pod pojačanim mjerama bezbjednosti, kao i sva ostala diplomatsko- konzularna predstavništva u Crnoj Gori.   

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i portparol VDT-a Lepa Medenica kazala je da je dežurna tužiiteljka, zajedno sa pripadnicima policije, izvršila uviđaj radi neophodnih vještačenja.

"Tada je izdata naredba za obdukciju tijela stradalog. Utvrđen identitet lica koja je bacilo eksplozivnu napravu u dvorište. Dalja istraga ide u smjeru da se utvrde motivi ovog napada“, naglasila je Medenica.   

Kako je dodala, do sada nije utvrđeno da se radi o aktu terorizma. Na pitanje novinara da li je riječ o samoubistvu, ili je druga bomba ekplodirala u toku krivičnog djela, Medenica je rekla da preliminarni nalaz pokazuje da se radi o samoubistvu.

Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor za obezbeđenje ličnosti i objekta Dragan Blagojević kazao je da policija garantuje bezbjednost svih zaposlenih u Ambasadi SAD-a.

Blagojević je kazao da je napadač najvjerovatnije bombu u dvorište ambasade bacio pet-šest metara od ograde.

 

Portal Analitika