Crna hronika

Jedan policajac odgovarao na pitanja tužioca, četvorica ćutala

Policajcima interventne jedinice Mladenu Vujoviću, Marku Stojanoviću, Vukomanu Marašu, Slavku Furtuli i Milošu Bečanoviću, koji su u petak veče u centru Podgorice tukli mladiće J. B, S. N. i M. D, određeno je zadržavanje do 72 časa. 
Jedan policajac odgovarao na pitanja tužioca, četvorica ćutala
Portal AnalitikaIzvor

Osumnjičenim policajcima se na teret stavlja zlostavljanje sve trojice mladića i falsifikovanje službene isprave. Njih je saslušao osnovni državni tužilac Miroslav Turković, koji je donio rješenje o zadržavanju zbog mogućnosti da bi na slobodi uticali na svjedoke.

Osumnjičeni su u odbrani naveli da su bili verbalno „isprovocirani, nervozni, umorni“, takođe su kazali da negiraju krivično djelo koje im se prijavom stavlja na teret.

Prema saznanjima Pobjede, četvorica osumnjičenih policajaca odbilo je da odgovara na pitanja tužioca. Policajci su, kako je saopšteno iz Tužilaštva, uhapšeni po nalogu državnog tužioca zbog krivičnog djela zlostavljanje i falsifikovanja službene isprave.

- Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je odmah nakon objavljivanja snimaka torture učinjene od strane policijskih službenika nad građanima, formiralo predmet i preduzelo hitne radnje u cilju prikupljanja dokaza i podataka značajnih za rasvjetljavanje događaja, identifikovanja policijskih službenika, oštećenih lica i očevidaca događaja - navode uTužilaštvu.

Prebijanje su zabilježile sigurnosne kamere sa jednog od objekata.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika