Politika

Moguć ponovni bojkot parlamenta

Demokratski front razmatra sve moguće opcije kako bi spriječili da član njihovog Predsjedništva Milan Knežević ode na odsluženje četvoromjesečne zatvorske kazne, a jedna od njih je i ponovni bojkot parlamenta od narednog ponedjeljka – saznaje Pobjeda.
Moguć ponovni bojkot parlamenta
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznanjima Pobjede, Knežević će sjutra, u društvu preostalih 17 poslanika Fronta, otići u Viši sud kako bi preuzeo poziv za odsluženje kazne, na koju je osuđen zbog napada na policajca 2015. godine.

Nakon toga, Predsjedništvo Fronta će razmotriti sve zakonske mehanizme, kako bi izbjegli postupanje po ovoj pravosnažnoj sudskoj odluci. Oni na raspolaganju, kako je naveo izvor Pobjede iz Fronta, imaju više opcija, a prva i najvjerovatnija je ponovni bojkot parlamenta, i to već od ponedjeljka. Predsjedništvo Fronta razmatra i mogućnost da o ovom razgovara sa ostatkom opozicije, kako bi čuli i njihovo mišljenje.

- Najvjerovatnije ćemo opet početi bojkot parlamenta kao prvu opciju, možda već početkom naredne nedjelje. Imamo nekoliko mogućnosti na raspolaganju, a jedna je i razgovor sa opozicijom da čujemo šta oni misle o tome – naveo je izvor Pobjede.

Predsjedništvo Fronta ne isključuje mogućnost ni da Knežević, zbog povrede ramena i rehabilitacije na koju čeka, traži odlaganje izvršenja kazne ili pak pomilovanje.

O eventualnom upućivanju zahtjeva za odlaganje ili pomilovanje takođe će, kako navodi izvor ovog lista, zajednički odlučivati Predsjedništvo DF-a nakon preuzimanja poziva iz Višeg suda.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika