Košarka

Ni slučajno u jurnjavu sa Slovencima!

Košarkaši Crne Gore nastavili su sa pripremama za okršaj sa Slovenijom koji ih očekuje u petak u Podgorici i Španijom četiri dana kasnije, u Saragosi, u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
Ni slučajno u jurnjavu sa Slovencima!
SportklubIzvor

U prvom prozoru Crna Gora je ostvarila polovičan učinak. Pobijedila je Bjelorusiju, a poražena je od Španije. Isti rezultat je ostvarila i Slovenija. Prema najavama koje dolaze iz tabore aktuelnog šampiona Evrope, Slovenci na mini turneju kreću odlučni u namjeri da pobijede Crnu Goru u Podgorici i Bjelorusiju u Minsku.

“Vidio sam i pročitao da su Slovenci veliki optimisti. Imaju i razloga za to, aktuelni su šampioni Evrope. Tačno je da u sastavu tima neće biti lidera sa minulog Evropskog prvenstva, ali i pored toga Slovenija ima jako kvalitetnu reprezentaciju i nemam ništa protiv da uloga favorita, na papiru, pripadne njima. S druge strane, papir je jedno, a teren nešto sasvim drugo. Vjerujem u momke koje vodim i vjerujem da će optimizam i pozitvna energija sa kojom Slovenci dolaze u Podgoricu biti na daleko nižem nivou poslije duela sa nama“, rekao je za Sport Klub selektor Crne Gore, Zvezdan Mitrović.

Na pitanje da li postoji mogućnost da se u posljednjem trenutku priključi neko od igrača iz Eurolige, kao što je to bio slučaj protiv Bjelorusije kada je u sastavu tima bio Milko Bjelica, Mitrović je rekao:

„Ne postoji. Ne razmišljam o tome. Na raspolaganju imam 15 momaka koji su orni i spremni da pruže maksimum kako bi ostvarili zlata vrijednu pobjedu jer se bodovi iz prve prenose u drugu fazu takmičenja. Nadam se da će dvorana "Morača" biti ispunjena do posljednjeg mjesta, jer nam vjetar u leđa baš treba“, rekao je Mitrović i nastavio:

„Trenutno slažemo kockice u željeni mozaik. Nemamo mnogo vremena, ali kako je nama, tako je i drugima. Doduše, Slovenci su u blagoj prednosti, jer je većina igrača odradila pripreme za Evropsko prvenstvo. Imamo problema pod samim košem, muče nas povrede. Put do trijumfa je jasan. Moramo da budemo agresivni u odbrani. Moramo da zaustavimo šut sa distance i ofanzivni skok rivala. Pored toga, ne smijemo ni slučajno da uđemo u jurnjavu sa Slovencima. U igri po principu trči i šutiraj oni su u prednosti. Naravno, da imamo i mi adute u odnosu na Sloveniju, ali o njima neka misle oni“.

Pobjeda nad Slovenijom dala bi ogroman stimulans da se u Saragosi, eventualno, napravi iznenađenje.

„Iz vaših usta u božije uši“, završio je razgovor Zvezdan Mitrović.

Utakmica između Crne Gore i Slovenije igra se u petak, s početkom u 20 časova, u dvorani „Morača“.

Portal Analitika