Protokol

Crna Gora dobar primjer i lider u evropskim integracijama

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici vršioca dužnosti ministra vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike Ivana Korčoka.
Crna Gora dobar primjer i lider u evropskim integracijama
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Vujanović je iskazao zadovoljstvo da kao članica NATO-a dobijamo mogućnost proširenja saradnje u sferi ekonomije kao i intezivnije političke komunikacije.

Uvažavajući veoma bliske državne odnose ocijenio je nužnim da se zajednički posvetimo proširenju ekonomske saradnje i obezbjeđenju prostora za nove investicije i partnerstva. U tom smislu posebno je naglasio potrebu inteziviranja saradnje privrednih komora i organizaciju biznis foruma koji bi omogućili razmjenu iskustrava i unaprijedili prostore saradnje.

Iskazao je očekivanje da će Slovačka nastaviti i intenzivirati podršku Crnoj Gori u procesu pristupanja EU prenoseći našu odlučnost da nastavimo sa punom posvećenošću evropskim integracijama.

Ministar vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike Ivan Korčoka je ocijenio da treba maksimalno iskoristiti prostor za unapređenje bilateralne saradnje prenoseći spremnost Slovačke da svoja iskustva podijeli sa Crnom Gorom i podstakne investicije i partnerstva slovačkih kompanija.

U afirmaciji ekonomske saradnje treba posebno vrijednovati visoku zainteresovanost slovačkih kompanija za ulaganje u Crnu Goru što je šansa da se ekonomska saradnja nastavi. 

Ocijenio je da strategija EU koja se odnosi na Zapadni Balkan snažno vrijednuje individualni tretman i dostignuća svake države što je prilika za intenziviranje procesa pristupanja.

Naglasio je spremnost Slovačke da snažno podrži evropske integracije Crne Gore ističući da je Crna Gora dobar primjer i lider u evropskim integracijama očekujući da nastavi sa punom posvećenošću dostizanje standarda EU.

Portal Analitika