Politika

Medojević: Pozivamo Medenicu da proces bude javan

„Radujem se sudskom postupku i pozivam Medenicu da obezbijedi da još jedan montirani proces bude javan i da obezbijedi javni prenos. Jedva čekam da objasnim kako se zapravo peru pare u Crnoj Gori nastale švercom cigareta, droge, preko Lazovića, preko građevinskog biznisa, preko izgradnje auto puta. Mi uvijek imamo plan za sve, a ovaj progon može da završi destabilizacijom Crne Gore i velikom nestabilnošću“, kazao je lider PZP-a Nebojša Medojević, povodom optužnice zbog stvaranja kriminalne organizacije i pranja novca.
Medojević: Pozivamo Medenicu da proces bude javan
I.D.
I.D.Autor
Portal AnalitikaIzvor

„Ne postoji nijedan dokaz za to. Razaranjem tužilaštva pravosuđa, pokazuju da su spremni da izazovu sukobe. Ja istražujem kriminalne veze braće Đukanović, Markovića, mafije, spreman sam da objasnim kako se peru pare. Čitav život posvetio borbi protiv organizovanog kriminala, jasno je da prestavljam metu, jer je njihov zadatak eliminisati Demokratski Front po svaku cijenu. Oni su bili spremni da nas likvidiraju“, dodao je Medojević.

Podsjetimo, Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu protiv lidera PZP-a Nebojše Medojevića i biznismena Momira Nikolića zbog krivičnog djela stvaranja kriminalne organizacije i pranja novca, saopšteno je iz Višeg suda.

Poslanik DF-a, Branko Radulović je rekao da su u procesima koji se vode sa DF-om dvije stvari jasne.

„Prvo, Crna Gora je država apsurda, zatočena, zajedno sa sudstvom i tužilaštvom, a drugo da je Demokratski Front izuzetno jak. Ukoliko jedan cent ove partije bude iskorišćen za pranje novca, ja se selim iz Crne Gore. Ovo je sramno“, dodao je Radulović.

Optužnica protiv Medojevića je proizvod straha DPS-a u susret izborima, ocijenio je poslanik Milan Knežević.

"DPS se uplašila od DF-a i da zna da će opozicioni kandidat pobijediti na predsjedničkim zborima i da im se bliži politički kraj", istakao je Knežević.

DF je najavio da će narednih dana saopštiti koje će korake preduzeti povodom kazne Kneževića.

"Mislim da će svi biti iznenađeni što se DF neće. pokoriti", kaže Andrija Mandić.

 

 

Portal Analitika