Putevi mokri i klizavi

U Crnoj Gori se jutros saobraća po mokrim i klizavim putevima zbog kiše koja pada u nižim predjelima, dok su u višim zabilježene slabije sniježne padavine, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.
Putevi mokri i klizavi
MinaIzvor

Oni su kazali da su na putevima koji vode pored rijeka i kosina učestali sitniji odroni.

Iz AMSCG-a su vozačima savjetovali opreznu vožnju prilagođenu uslovima i stanju na putu. Upotreba zimske opreme obavezna je na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Iz AMSCG su naveli da je na magistralnom putu Kolašin - Mojkovac, u mjestu Štitarice saobraćaj normalizovan i obavlja se nesmetano, dok su neprohodni putevi Mioska - Semolj - Boan i Trešnjevik - Andrijevica.

Kamionima sa prikolicom i šleperima je zabranjeno kretanje na putu Nikšić - Šavnik.

Na dionici Košljun - Zavala i Brajići – Lapčići, na magistralnom putu Cetinje – Budva saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično, a regulisan je semaforskom signalizacijom.

Na dionici Ulcinj - Krute zbog radova je obustavljen saobraćaj za sve vrste vozila od devet sati do 12 sati i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Mimo tih termina saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom promijenjen je režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto puta Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put Risan-Perast odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do završetka rekonstrukcije na regionalnom putu Cetinje – Njeguši saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije puta na dionici Petrovići-Vraćenovići - Deluša promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Portal Analitika