Društvo

Sve spremno za početak gradnje vrtića u Ulcinju

Ministarstvo prosvjete potpisalo je ugovor sa opštinom Ulcinj o prenosu prava raspolaganja zemljištem površine oko 2.400 kvadratnih metara, čija je procijenjena vrijednost oko 300.000 eura, na kojem je planirana gradnja vrtića, a čelnik ovog resora Damir Šehović kazao je za Pobjedu da su time otklonjene sve smetnje za početak pokretanja procedure gradnje objekta.
Sve spremno za početak gradnje vrtića u Ulcinju
PobjedaIzvor

Opština je ranije donijela odluku da ovo zemljište, koje se nalazi na Ulcinjskom polju, ustupi Vladi koja je ovlastila Ministarstvo prosvjete da potpiše sporazum. Ovaj vrtić jedan je od sedam predškolskih ustanova koje se grade iz kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope.

- Rješavanjem imovinskopravnih odnosa u vezi sa zemljištem stovorili smo pretpostavke za pokretanje procedura za izradu projektne dokumentacije za vrtić u Ulcinju. Čini mi se da je ponekad potrebno pojasniti koliko je zapravo procedura potrebno proći da bismo dobili vrtić po svim standardima. Da ne govorim o tenderskim procedurama za izradu projekta, a zatim i za samu gradnju. Riječ je o kompleksnom poslu, ali smo najzad uspjeli da zaokružimo sve preduslove za svaki od sedam vrtića čija je gradnja planirana u okviru ovog projekta – rekao je ministar.

Osvrnuo se i na status kompletnog projekta sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope vrijednog 17 miliona eura, u okviru koga će se izgraditi sedam vrtića i to: četiri u Podgorici i po jedan u Baru, Pljevljima i Ulcinju.

Podsjetio je da je u glavnom gradu već izgrađen jedan objekat, u Zagoriču, kapaciteta za više od 200 djece, te da će radovi na drugom vrtiću na Starom aerodromu biti završeni u prvoj polovini ove godine.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika