Politika

Nije vrijeme za isključivosti u opoziciji

Nije vrijeme za nadgornjavanja i isključivosti u opoziciji, nego za uvažavanje argumenata o profilu ličnosti koja može imati većinu na predsjednič- kim izborima i pokrenuti proces neophodnih demokratskih promjena – kazao je za Pobjedu Neđeljko Rudović, poslanik Građanskog pokreta Ura.
Nije vrijeme za isključivosti u opoziciji
PobjedaIzvor

On je rekao da Ura ostaje pri stavu da je zajednički predsjednički kandidat optimalno rješenje.

- Nadamo se da postoji makar elementarno uvažavanje realnosti i, samim tim, davanje prednosti interesu ove zemlje u odnosu na partijske kalkulacije – kazao je Rudović.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković kaže da je uvjeren da će opozicija postići dogovor o zajedničkom kandidatu.

- Mislim da ćemo smoći snage da nađemo zajedničkog kandidata. Što se tiče SNP-a, otvoreni smo za to, a ako do toga ne dođe, onda su sve opcije na stolu i svako može da postupi kako misli da je najbolje u ovom trenutku – kazao je Joković.

On je portalu Antena M rekao da opozicija, iako su izbori 15. aprila, „nije u prevelikom cajtnotu“.

- Trebalo bi da se dogovorimo vrlo brzo. Ali, ni u DPS-u, koja je jedna partija, nijesu smogli snage da predlože kandidata. Prema tome, ne treba se čuditi što opozicija u kojoj ima desetak partija, ne može da dođe do zajedničkog rješenja. Ali ostajemo otvoreni za razgovor, i dalje mislimo da je najbolje da imamo jednog kandidata koji sigurno pobjeđuje na predsjedničkim izborima – kaže Joković.

On je, na pitanje hoće li do kraja sedmice biti razgovora opozicije, kazao da su sve opcije ostale otvorene, te će se u narednom periodu vidjeti hoće li se opet sastajati. Posljednji sastanak opozicije održan je 16. februara, ali nije postignut dogovor o zajedničkom kandidatu za predsjednika.

Portal Analitika