Crna hronika

Svjedok ne zna da je Boreta bio u sukobu sa Rafailovićem

Svjedok Dušan Ivanović kazao je, juče u Višem sudu, da 7. decembra 2016. godine nije bio u lokalu „Trofej“ u momentu kada su ubijeni Đorđe Boreta i slučajna žrtva doktor Dragan Zečević.
Svjedok ne zna da je Boreta bio u sukobu sa Rafailovićem
PobjedaIzvor

Za njihovo ubistvo optuženi su srpski državljanin Miljan Bulatović i Vladimir Šmanja iz Banjaluke, dok su crnogorskim vlastima nedostupni Budvanin Vasilije Rafailović, koji je  označen kao organizator kriminalne grupe, i članovi Ratko Vušović iz Budve i Bjelopoljac Ivan Cicmil koji su u bjekstvu.

ISKAZ

Kako je svjedok obrazložio, prije zločina u lokalu je vidio da su sjedjeli Boreta, Zečević, Goran Kapičić i Vido Kuljača. Svjedok se prisjetio da se pozdravio sa njima i da je otišao u Budvu, a kada se vratio u lokal zatekao je tijela Borete i Zečevića.

- Bio je lijep dan i ništa neobično nijesam primijetio. Otišao sam u Budvu da ostavim neke ključeve, a kada sam se vratio zatekao sam tijela – ispričao je Ivanović dodajući da je Zečević skoro svakog jutra dolazio u kafić „Trofej“, a tu je svraćalo još desetak momaka.

Svjedok je naveo i da mu nije bilo poznato da je prvooptuženi Vasilije Rafailović, jedini kojeg poznaje od okrivljenih, bio u sukobu sa Đorđem Boretom. Prema riječima Ivanovića, Boreta je bio omiljen među svima i vijest o ubistvu je šokirala sve.

Na suđenju je juče u svojstvu svjedoka iskaz dao i svjedok Vasilije Ojdanić koji je ispričao da je bio 200-300 metara od mjesta zločina.

Kazao je da je čuo pucnjavu a nakon 10-15 sekundi ugledao je motor koji se kretao prema Budvi „normalnom“ brzinom.

- Vidio sam dvojicu na motoru. Mislim da je vozač imao crnu kacigu, a ova druga osoba je imala kačket. Kad sam čuo pucnjeve mislio sam da nije ništa ozbiljno, dok nisam vidio hitnu i policiju – rekao je Ojdanić.

Prema navodima optužnice, Rafailović i Bulatović označeni su kao organizatori kriminalne grupe koja je likvidirala Boretu, dok je kao slučajna žrtva stradao Zečević. Tom prilikom ranjen je i vlasnik lokala Ivo Stanišić.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika