Košarka

Vujošević: Ne mrzim Čovića, opasan je protivnik

Duško Vujošević, proslavljeni košarkaški trener, govorio je za Balkan Info u emisiji "Intervju", gdje se dotakao mnogih tema.
Vujošević: Ne mrzim Čovića, opasan je protivnik
Balkan InfoIzvor

Nekadašnji trener Partizana sklonjen je iz kluba, a na pitanje kakav odnos ima sa predsjednikom KK Crvena zvezda rekao je sljedeće:

"Nemam kontakt s njim i nemam mržnju protiv njega. On je opasan protivnik, žilav je... kako ga baciš on se dočeka na četiri noge, kao mačka. Veoma je radan, zna, ali prealav je i preagresivan", rekao je Vujošević u "Intervjuu".

Vujošević se dotakao i situacije u Partizanu, nakon njegovog prvog odlaska i onda povratka u klub. 

"Kada sam otišao iz Partizana postojao je samo taj dug prema Marfin banci, kada sam ponovo došao, dugovi su se samo gomilali. Od prodaje Bogdanovića, kojoj sam se protivio, pošto sam smatrao da treba da bude još godinu dana u klubu", kazao je Vujošević, a potom i dodao: 

"Da prvo treba na terenu da vrati ono što je dužan klubu. Ništa on u karijeri ne bi izgubio da je otišao godinu dana kasnije. Da je ostao sa dobrom glavom bi napredovao i to bi mu se isto isplatilo. Klub bi se vratio sa njim u Euroligu i on bi ostavio klub na nivou takmičenja gdje ga je i zatekao, i njemu je neko isto ostavio EL".

Nekadašnji trener Partizana dotakao sa i njegovih nasljednika. 

"Zašto su mene smijenili? Nijesu zbog rezultata, već da bi došli sponzori. Doveli su Petra Božića koji nije održao u životu jedan trening, ko je garantovao za njege? Todorić je na upravnom odboru". 

Božića su poredili sa Željkom Obradovićem, a Vujošević ističe da je on posebna priča i da ne može da se poredi s njim. Takođe, posebna je priča i dolazak Miroslava Nikolića. 

"To dovođenje Miroslava Nikolića gdje lobira Obradović, ali najviše Kićanović, Zečević... A i šef je za to, vrhovni šef. Oni su znali Mutine kvalitete i mane", kazao je Duško. 

Vujošević je, između ostalog, istakao primjer FK Crvena zvezda kojoj je anuliran dug od pet miliona, kada su uplatili milion. Partizan je to isto htio jedno vrijeme, ali je odbijen.

Foto: StarSport

Portal Analitika