Politika

Darmanović imao niz bilateralnih susreta

Tokom boravka u Minhenu, ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović sastao se sa senatorkom SAD iz Nju Hempšira Džin Šahin.

Darmanović imao niz bilateralnih susreta
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Darmanović je ponovio opredjeljenje Crne Gore da, kao odgovorna članica NATO, pojačanim učešćem u mirovnim misijama i definisanjem specifičnih kapaciteta i sposobnosti doprinosi prioritetima Alijanse, posebno u dijelu očuvanja bezbjednosti, borbe protiv terorizma i projektovanja stabilnosti.

Istakao je da je Crna Gora posvećena pružanju podrške regionalnim aspirantima u pravcu njihove integracije u evropske i evroatlanske strukture, kao i u njihovim reformskim procesima, što je preduslov trajne stabilizacije Zapadnog Balkana.

minhen

U tom pravcu, sagovornici su naglasili značaj aktivnog i fokusiranog zajedničkog angažmana EU, NATO i Sjedinjenih Država.

Na marginama Minhenske konferencije crnogorski šef diplomatije imao je i kratke bilateralne susrete sa ministarkom vanjskih poslova Kanade Kristiom Frilend, ministarkom vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Marijom Pejčinović Burić, kao i sa ministrom vanjskih poslova Moldavije Tudorom Uljanovšim.

Portal Analitika