Politika

Crna Gora zahvaljujući umijeću lidera prevazišla sve prepreke

Crna Gora je, zahvaljujući viziji i umijeću lidera koji su veoma mladi stupili na najodgovornije pozicije, uspjela da prevaziđe sve prepreke, ocijenio je funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS), Aleksandar Andrija Pejović.
Crna Gora zahvaljujući umijeću lidera prevazišla sve prepreke
Portal AnalitikaIzvor

On je sinoć u Bečićima zatvorio 33. Svjetski kongres Internacionalne unije socijalističke omladine (IUSY), u čijem dvodnevnom radu su učestvovali predstavnici 110 partija iz više od 90 država.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Pejović je izrazio zadovoljstvo što je ta stranka imala priliku da svega dvije godine po prijemu u članstvo u IUSY bude domaćin takvog događaja i diskusije o aktuelnim političkim temama širom svijeta.

„Posebno je naglasio činjenicu da je DPS dobila mjesto potpredsjednika u ovoj prestižnoj organizaciji“, kaže se u saopštenju.

Govoreći o univerzalnim vrijednostima socijaldemokratije, Pejović je istakao da ljevica mora iznaći novu energiju kako bi se vratila svojim izvornim idealima, velikim idejama i motivaciji koji su je uvijek karatkerisali.

On je dodao da su upravo mlade generacije novo lice demokratije koje se, kako je naveo, može i mora suočiti sa rastom populizma i ekstremizma, i koje širom svijeta treba da donese progres i solidarnost i izbori jednakost.

Kako su kazali iz DPS-a, Pejović se osvnuo na primjer Crne Gore koja je „zahvaljujući viziji i umijeću lidera koji su veoma mladi stupili na najodgovornije pozicije, sa energijom i voljom da nose zemlju naprijed, uspjela da prevaziđe sve prepreke“.

„Pejović je poručio delegatima da su oni generacija četvrte industrijske revolucije i milenijalci koji imaju važan zadatak da isprave greške prethodnih generacija tamo gdje je potrebno i da se izbore za novo mjesto ljevice u političkim sistemima“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Pejović, tokom Svjetskog kongresa u Bečićima, imao niz susreta sa poslanicima Grupe SD u Evropskom parlamentu Enrikeom Gererom, Brandom Benifejem, Tiborom Sanjijem, kao i sa zamjenikom generalnog sekretara PES-a Đakomom Filibekom.

„Sa kojima je razgovarao o temi proširenja EU na Zapadni Balkan, ulozi Crne Gore i podršci koju očekujemo od kolega iz grupe socijalista i demokrata“, dodaje se u saopštenju.

Portal Analitika