Abiznis

Više manifestacija dovodi više turista

Za rad hotela na našem Primorju tokom cijele godine potrebna je bogatija vanhotelska ponuda, više događaja, određene subvencije, kao i noćni letovi na aerodromu, smatraju hotelijeri.
Više manifestacija dovodi više turista
PobjedaIzvor

Menadžeri ulažu maksimalne napore kako bi privukli goste da borave u hotelima u zimskom periodu, a kako je kazao Pobjedi direktor prodaje hotela ,,Lajthaus“ Jovan Vukalović, ključ je u tome da se osjete potrebe tržišta jer je struktura gostiju koja boravi u ljetnoj turističkoj sezoni znatno drugačija od one koja boravi van nje. ,,Lajthaus“ je jedan hotela na hercegnovskoj rivijeri koji radi tokom cijele godine.

SADRŽAJI

- Mi smo prilagodili ponudu i sadržaje potrebama gostiju i to je dovelo do sasvim dobrog rezultata kada je u pitanju popunjenost tokom čitave godine. Tako u hotelu osim individualnih gostiju imamo i veliki broj sportista, organizovanih grupa, učesnika kulturnih i zabavnih manifestacija… Ovo ne znači da nema mjesta i prostora da se ostvari još bolji rezultat - naprotiv.

Ukoliko bi infrastruktura (naročito sportska) u našem gradu bila na višem nivou i broj manifestacija koje bi bile koncipirane na dovođenju gostiju bio veći – kazao je Vukalović dodajući da bi to dalo izuzetne efekte za kratak vremenski period.

- Kada govorimo o tome, posebno bismo apelovali na krovne institucije koje se bave promocijom grada i osmišljavanjem kulturnog i zabavnog života da na vrijeme objave programe manifestacija i adekvatno ih marketinški najave kako bi one dale pravi efekat. Pogotovo je ovo bitno ukoliko znamo da je naredni Praznik mimoze, manifestacije po kojoj je Herceg Novi prepoznat, jubilarni 50. po redu – kazao je Vukalović.

Kada govori o poslovanju u zimskom periodu, on smatra da bi bilo poželjno osmisliti neke olakšice ili stimulativne mjere za objekte koji rade tokom čitave godine.

- Time bi se doprinijelo povećanju broja takvih objekata što bi i destinaciju činilo konkurentnom i bolje pozicioniranom na tržištu – kazao je Vukalović dodajući da u suprotnom, bez neke konkretnije podrške sa lokalnog i državnog nivoa, će im biti veoma teško nastaviti raditi u kontinuitetu.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika