Ostalo

Ukrajina 18. članica Balkanske atletske federacije

Pred održavanje dvoranskog Balkanskog šamponata u Istanbulu, održana je sjednica Koncila – Izvršnog odbora Balkanske atletske federacije uz prisustvo svih 17 zemalja stalnih članica ABAF-a, na kojoj je ispred ASCG prisustvovao generalni sekretar Milan Madžgalj. Sjednicom je predsjedavao predsjednik ABAF-a Dobromir Karamarinov, a prisusustvovali su i predsjednik Evropske atletske federacije Sven Arne Hansen, potpredsjednik EAA Žan Gracija, koji je i generalni sekretar Svjetske atletske federacije. Na sjednici je donešena  odluka da se Ukrajina primi u punopravno članstvo Balkanske atletske federacije, kao 18. članica.
Ukrajina 18. članica Balkanske atletske federacije
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz ASCG, dogovoreno je održavanje susreta – meča reprenzetacija Balkana, Bjelorusije, Poljske i zemalja Gotskog zaliva, koji će se održati u Bjelorusiji 22. juna.

- Usvojena su pravila i finasijski uslovi oko organizovanja balkanskih šampionata, o broju sportista i oficijelnih lica na takmičenjima. Usvojen je pravilnik o organizovanju prvenstava Balkana od ove godine u trkama štafeta i kombinovanim mix štafetama. Usvojeni su izvještaji o organizovanju Balkanskog prvenstva u maratonu 18. Martau Limasolu-Kipar i prvenstvu Balkana u hodanju 14. aprila u Pirotu,kao i o potrebi održavanja seminara za atletske sudije u hodanju na putu na nivou Balkanske atletske federacije u narednom periodu. Na kraju tročasovne sjednice, Žan Gracija je održao predavanje o načinima i metotodama upravljama rukovodstva federacija na nivou svojih zemalj u uspješnom funkcinisanju saveza – navodi se u saopštenju dostavljenom našem portalu.

Portal Analitika