Crna hronika

Lambulići uhapšeni zbog sumnje da su pokušali da otmu Kajošaja

Braća Vjekoslav (41) i Jugoslav Lambulić (43) i njihov prijatelj Petar Miranović (30), svi iz Podgorice, uhapšeni su juče na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog zbog sumnje da su kod centra Atlas kapital pretukli, a potom nasilno ubacili u auto Alberta Kajošaja iz Tuzi – potvrđeno je Pobjedi u policiji.  
Lambulići uhapšeni zbog sumnje da su pokušali da otmu Kajošaja
PobjedaIzvor

Podgorička policija osnovano sumnja da su braća Lambulić i njihov prijatelj Miranović presreli Kajošaja, nasilno ga ubacili u auto, i uz prijetenje pištoljem pokušali da od njega iznude priznanje po čijem nalogu ih, navodno, prati. Nakon što nijesu uspjeli da dobiju podatke koje su zahtijevali, nasrnuli su na Kajošaja i nanijeli mu teške tjelesne povrede a nakon toga izbacili ga iz auta. Događaj su odmah prijavili građani podgoričkoj policiji koja je brzom i dobro koordiniranom akcijom uspjela da locira vozilo u kojem su bili Lambulići i Miranović i nakon kraće potjere uspjeli su da ih u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog sustignu, blokiraju automobil i uhapse.

Prema nezvaničnim saznanjim, braća Lambulić su u prvi mah pred inspektorima ispričali su da su zapravo oni žrtve u tom incidentu, tvrdeći da je Kajošaj pokušao da ih napadne i ubije. Njihova verzija događaja je i da odbačeni pištolj pripada Kajošaju i da im je iz tog oružja prijetio.

Nedaleko od mjesta gdje su uhapšeni, policija je pronašla pištolj koji je, kako se sumnja, jedan od napadača na Kajošaja odbacio. Oružje je poslato na vještanje u Forenzički centar kako bi se utvrdilo kome pripada i da li je eventualno korišćeno u izvr- šenju nekog krivičnog djela. Policija je takođe izuzela i snimke sa nadzornih kamera kod Atlas kapital centra, kako bi pregledom mogla da utvrdi slijed dešavanja. Kajošaju je sinoć pomoć ukazana u Kliničkom centru, prema saznanjima Pobjede konstatovane su brojne povrede.

Portal Analitika