Abiznis

Turci sve više kupuju stanove u Crnoj Gori

Cijena i prodaja stanova u Crnoj Gori ustalile su se posljednjih godina na približno istom nivou, saopšteno je agencija za nekretnine. Predstavnici agencija navode da je u prošloj godini došlo do pojačanog interesovanja turskih građana za kupovinu crnogorskih nekretnina, te da kupaca stanova iz Turske ima sve više.
Turci sve više kupuju stanove u Crnoj Gori
PobjedaIzvor

Menadžer budvanske agencije Gold agent Vladan Stanišić ocijenio je da je prošle godine zabilježeno blago povećanje interesovanja za kupovinu stanova u Budvi.

- Prošla godina je bila malo bolja od 2016, ali se cijene stanova u Budvi nijesu mijenjale i kreću se od 1.500 do 3.000 eura po metru kvadratnom - rekao je Stanišić i potvrdio veliko interesovanje iz Turske za stanove u Crnoj Gori od prošle godine.

- U Crnu Goru počeli su da dolaze klijenti iz Turske, koji kupuju stanove vrijednosti od 50.000 do 70.000 eura. Kupuju u cijeloj Crnoj Gori, ali najviše u Budvi - kazao je Stanišić, dodajući da je znenađen interesovanjem iz Turske.

Dodao je da nema novih kupaca iz Rusije, ali je naglasio da nije istina da Rusi prodaju stanove i odlaze iz Crne Gore.

Nije mogao da predvidi kako će se situacija na tržištu nekretnina odvijati u narednom periodu, dodajući „kod nas je tržište da nema tržišta“.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika