Politika

Vučelić definitivno odlazi, zamijeniće ga mlađi kadar

Predsjednik Odbora glavnog grada Demokratske partije socijalista Vladan Vučelić najavio je definitivan odlazak sa te funkcije. Vučelić je prema pouzdanim saznanjima Pobjede, na sjednici podgoričkog odbora, održanoj u srijedu 14. februara, kazao da odlazi nakon sedam godina i da će ga zamijeniti „mlađi kadar“.
Vučelić definitivno odlazi, zamijeniće ga mlađi kadar
PobjedaIzvor

- Nakon sedam godina i tri mandata vrijeme je da odem, odnosno da na moje mjesto dođu mlađi kadrovi. U redovima DPS-a trebaju osvježenja. Ja sam već sedam godina predsjednik DPS-a Podgorice. Mislim da je to bilo dovoljno i da treba da dođe neko drugi umjesto mene. Isto to važi i za predsjednika DPS-a Tuzi i predsjednika opštine Tuzi. Treba nam podmlađivanje, citirao je Vučelićeve riječi izvor Pobjede koji je prisustvovao sastanku.

Vučelić je najavio odlazak i na prošloj sjednici podgoričkog odbora DPS-a koja je održana 29. decembra prošle godine, ali ne tako eksplicitno kao ovaj put.

Prekjučerašnjoj sjednici nije prisustvovao predsjednik DPS-a Milo Đukanović koji je koordinator u ime Predsjedništva partije za glavni grad i koji je ranije nekoliko puta insistirao na podmlađivanju stranke u opštinskim odborima.

Izvori našeg lista iz DPS-a su tu činjenicu doveli u vezu sa „tihim bojkotom“ Vučelića od strane određenih krugova u DPS-u, jer Đukanović nije prisustvovao ni prošloj sjednici podgoričkog odbora.

- Vučelićev stav je najava da njega sigurno neće biti u timu za lokalne izbore, što znači formiranje novog tima i potpuno novu izbornu listu - rekao je izvor Pobjede iz DPS-a.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika