Region

Vučićevo vozilo košta mnogo više od 135 hiljada

Odluka obezbjeđenja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se u Zagrebu vozi svojim predsjedničkim „audijem A8L“ izazvala je veliku pažnju tamošnjih medija.
Vučićevo vozilo košta mnogo više od 135 hiljada
Portal AnalitikaIzvor

Kako „Blic” saznaje, “moćno vozilo”, kako su ga nazvali hrvatski mediji, lična je donacija šeika Muhameda bin Zajeda Srbiji. Audi je u Beograd stigao prije nekoliko mjeseci direktno sa jednog sajma automobila.

Jutarnji.hr je naveo da je u koloni od petnaestak crnih limuzina i džipova hrvatske bezbednosti koji su snimljeni na Aveniji Hrvatske bratske zajednice u oči upao „audi A8L“.

“Riječ je o blindiranoj verziji limuzine njemačkog proizvođača s nivoom balističke zaštite devet, čija je karoserija napravljena od materijala uobičajenih za vojna vozila, otporna je na puščane metke, snage je 425 KS, i stotku dostiže za 6,5 sekundi, a neto cijena joj je oko milion kuna (135.000 eura)” – napisao je novinar portala Jutarnji.hr.

Ipak, prostim uvidom na specijalizovane sajtove saznaju da je minimalna cijena pola miliona eura.

U tekstu stoji da je Vučićevo obezbjeđenje “postavilo zahtjev pred hrvatske kolege da se naš predsjednik vozi svojim vozilom i da je tom zahtjevu udovoljeno”.

Ipak, kako Blic piše, nije neuobičajeno da državnici prilikom međunarodnih posjeta koriste sopstvena vozila.

Portal Analitika