Politika

Marković – Tači: Odnosi Crne Gore i Kosova primjer za cijeli Balkan

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković okončao je u četvrtak prije podne posjetu Republici Kosovo razgovorima sa predsjednicima Kosova Hašimom Tačijem i Skupštine Kosova Kadrijem Veseljijem.
Marković – Tači: Odnosi Crne Gore i Kosova primjer za cijeli Balkan
Portal AnalitikaIzvor

Na sastancima su potvrđeni odlični politički odnosi dviju susjednih i prijateljskih država uz ocjenu da i Crna Gora i Republika Kosovo imaju jasne vizije svoje budućnosti u evropskim integracijama. Ponovljena je porška Crne Gore evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Kosova.

Predsjednici Tači i Veselji  iskazali su posebnu zahvalnost premijeru Markoviću ukazujući na značaj prve zvanične posjete predsjednika Vlade Crne Gore Republici Kosovo. Predsjednik Tači je ocijenio da crnogorsko-kosovski odnosi treba i mogu da budu model svima u regionu Zapadnog Balkana.

Marković je, čestitajući najvišim zvaničnicima Kosova desetogodišnjicu nezavisnosti, još jednom apostrofirao značaj sprovođenja svih odluka u vezi sa statusom crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu. U tom kontekstu premijer Marković je ukazao na sva prava koja uživaju pripadnici albanske zajednice u Crnoj Gori.

Postignuta je puna saglasnost o potrebi konkretnog djelovanja dviju vlada na boljem infrastrukturnom povezivanju i na ukupnom produbljivanju ekonomskih veza.

Portal Analitika