Zabava

Filmski debi frontmena Metalike

Pjevač i gitarista benda Metalika (Metallica) Džejms Hetfild (James Hetfield) doživjeće svoj debi na velikom platnu, u filmu "Extremely Wicked, Shocking Evil and Vile" sa Zakom Efronom u ulozi zloglasnog serijskog ubice Teda Bandija, piše časopis Rolling Stone.
Filmski debi frontmena Metalike
Magazini Izvor

Hetfild će odglumiti ulogu policijskog službenika Boba Hejvarda, koji je 1975. uhapsio Bandija nakon što je u njegovom vozilu pronašao alate za provalu, posumnjavši da se radi o zločinu mnogo gorem od pljačke.

Iako se Hetfild već pojavljivao u filmovima i serijama, ovo će biti prvi put da će na filmskom platnu igrati nekog drugog.

Uz Hetfilda i Efrona u filmu će se, pod rediteljskom palicom Džoa Berlingera, pojaviti i Lili Kolins kao Bandijeva dugogodišnja djevojka, Džim Parsons, Džon Malkovič, Anđela Sarafijan i drugi.

Berlinger je 2004. režirao dokumentarac "Metallica: Some Kind of Monster".

"Provodeći stotine sati iza kulisa s Džejmsom i ostatkom benda, doživio sam njegovu harizmu i snažnu prisutnost. Činilo se prirodnim da će tu istu snagu i magnetizam unijeti u dramatičnu ulogu, tako da sam bio oduševljen kada je pristao da glumi u filmu", kazao je Berlinger.

Film je trenutno u produkciji, ali još nije objavljen datum početka prikazivanja.

Portal Analitika