Crna hronika

Disciplinski postupak protiv policajca

Disciplinski tužilac Ministarstva unutrašnjih poslova pokrenuo je postupak protiv J.Đ. starijeg policajca I klase za poslove javnog reda i mira u Centru bezbjednosti Budva, jer je izazvao udes i oštetio službeno vozilo.
Disciplinski postupak protiv policajca
Dnevne novineIzvor

Kako se navodi u rješenju o pokretanju disciplinskog postupka J.Đ. se službenim vozilom marke “opel astra”, 3. avgusta 2017. oko 6 časova kretao u Ulici prvoj u Petrovcu, u neposrednoj blizini hotela “Kastellastva”, kada je obavljao redovne poslove i zadatke predviđene patrolnim listom izazvao saobraćajnu nezgodu.

“On je dolaskom na kritično mjesto nastanka saobraćajne nezgode, pomjerio vozilo ulijevo neuvjerivši se prethodno da to može da učini na bezbjedan način, kojom prilikom dolazi do kontakta prednjeg lijevog dijela službenog vozila i zadnjeg desnog dijela parkiranog p.m.v. marke „ford“, vlasništvo M.S., usljed čega je na pomenutim vozilima nastala materijalna šteta”, navodi se u rješenju.

Time je počinio težu povredu službene dužnosti nepreduzimanje ili nedovoljno preduzimanje mjera za bezbjednost lica, imovine i povjerenih stvari.

Portal Analitika