Politika

DF traži sastanak sa opozicijom u vezi Andrije Jovićevića

Predsjedništvo Demokratskog fronta uputilo je pismo predsjednicima "građanske opozicije" u kome traže sastanak na kome će se pričati o zajedničkom predsjedničkom kandidatu. 
DF traži sastanak sa opozicijom u vezi Andrije Jovićevića
Portal AnalitikaIzvor

Sastanak bi se, prema predlogu DF-a održao u petak.

"Pošto smo u proteklih nekoliko dana putem sredstava javnog informisanja shvatili da u stranci čiji ste predsjednik postoji spremnost da podržite ideju o nestranačkoj ličnosti kao predsjedničkom kandidatu, a da bi izbjegli svaki vid spekulacija na ovako ozbiljnu temu, navodni ekskluzivitet posredništva i licitiranja imenima mogućih kandidata, smatramo neophodnim održavanje zajedničkog sastanka parlamentarnih opozicionih predsjednika. Kao demonstraciju našeg iskrenog pristupa ovoj inicijativi, predlažemo da se sastanak održi na neutralnom mjestu, kako bi efikasno i odgovorno došli do zajedničkog rešenja. Smatramo da ozbiljnost situacije ne dozvoljava nikom od nas bilo kakav kalkulantski pristup ovoj temi, niti se bilo ko od nas može isključiti od zajedničkog preuzimanja odgovornosti za izazove koji su pred nama", piše, između ostalog, u pismu DF-a.

Predsjedništvo DF-a je sastanak uslovio prisutnošću svakog od opozicionih lidera.

Podsjetimo, DF je u neformalnim kontaktima za predsjedničkog kandidata rado vidio Andriju Jovićevića, dok ostatak opozicije smatra da bi nešto podesnija kandidatkinja bila Milka Tadić Mijović.

Portal Analitika