Politika

Nikolić: Manevar kojim Nova pokušava opstati

– Postupak funkcionera Nove srpske demokratije, koji su izabrani u Srpski nacionalni savjet, tumačim kao još jedan politički manevar kojim Nova pokušava sačuvati opstanak na političkoj sceni Crne Gore, svjesna ozbiljnog pada političkog rejtinga koji doživljava već duže - kazao je za Pobjedu Miloš Nikolić, poslanik DPS-a. Funkcioneri Nove srpske demokratije Goran Kiković i Bojan Strunjaš izabrani su u novi, treći saziv Srpskog nacionalnog savjeta.
Nikolić: Manevar kojim Nova pokušava opstati
PobjedaIzvor

Kiković je u prošlom sazivu bio predsjednik SO Berane iz Nove, kao i šef odborničkog kluba Demokratskog fronta, dok je Bojan Strunjaš član Političkog savjeta Nove srpske demokratije. Nikolić kaže da im „ovaj politički manevar neće poći za rukom“.

- Uzurpatori srpskog nacionalnog osjećaja u Crnoj Gori, koji, iako ne artikulišu ni pola srpskih glasača, sada, shvatajući da im se približava nestajanje sa političke scene, pokušavaju se predstaviti kao jedini legitimni predstavnici srpskog naroda, kako bi bezuspješno računali na srpski nacionalni korpus glasova. Ovaj politički manevar im, ipak, neće poći za rukom, budući da je i srpski narod već neko vrijeme shvatio sva bespuća politike Nove i počeo da okreće leđa njenim istrošenim liderima – istakao je Nikolić.

Dedeić: Presudili privatni interesi Mandića i Vuksanovića

Nekadašnji funkcioner Srpskog nacionalnog savjeta Dobrilo Dedeić ocijenio je da se iza učešća Nove u formiranju srpskog manjinskog savjeta krije „dogovor Andrije Mandića i Momčila Vuksanovića sa ciljem pranja para u privatne svrhe“.

- Bez amina Demokratske partije socijalista i Agencije za nacionalnu bezbjednost nema ni teoretske šanse da se jedno osjetljivo pitanje, kakvo nesporno jeste položaj Srba u Crnoj Gori, da u ruke dvojici etničkih preduzetnika. Usput, njih apsolutno ne zanima ni konstitutivni, niti manjinski status za Srbe - kazao je Dedeić za Pobjedu.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika