Odbojka

OSCG dodijelio stipendije Peruničić i Dragović

Najperspektivniji odbojkaš i odbojkašica Crne Gore za 2017. godinu – Nemanja Peruničić i Mina Dragović - danas su u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne  Gore potpisali ugovore o stipendiranju, prema kojem će od OSCG, do kraja 2018. godine, da primaju 200 eura mjesečno.
OSCG dodijelio stipendije Peruničić i Dragović
Portal AnalitikaIzvor

Odbojkaški savez Crne Gore je obezbijedio te stipendije na konkursu Ministarstva sporta, za sufinansiranje programa sportskih subjekata.

 

Ugovore je u ime Odbojkaškog saveza Crne Gore potpisao Cvetko Pajković, predsjednik OSCG.

„Izuzetno mi je drago što sam danas u prilici da u ime OSCG potpišem ugovore o stipendiranju naših Mine i Nemanje, koji su, inače, u godišnjem izboru najboljih proglašeni za najperspektivnije, odbojkašicu i odbojkaša. Želja nam je , u saradnji sa Ministarstvom sporta, da nagradimo, ne samo darovitost, već kod oboje i predanost prema ovome sportu. Da im pokažemo da vodimo računa o njihovom razvoju, ali i ostalim mladim odbojkašicama i odbojkašima, predstavnicima budućih generacija koji će takođe biti u prilici da primaju mjesečnu naknadu”, izjavio je Cvetko Pajković, predsjednik OSCG.

 

Nemanja Peruničić, je odbojkaš Budućnost Capital Plaze (rođen 2001.g), a u prethodnoj sezoni je bio član pionirske, kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore, a standardni je član seniorske ekipe Budućnost Capital Plaze.

„Zahvalio bih se Savezu i Ministarstvu na izdvojenim sredstvima, svakako da će nama ova stipendija značiti u budućem radu i da će nam biti podstrek za neke nove uspjehe“, kazao je Nemanja Peruničić.

 

Mina Dragović, je odbojkašica Morače, (rođena 2000.g), a u prethodnoj sezoni bila je član kadetske reprezentacije Crne Gore koja je osvojila srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu, juniorske reprezentacije Crne Gore, sa bronzanim odličjem na Balkanskom prvenstvu, kao i seniorske reprezentacije Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Evropsku ligu. Na kadetskoj Balkanijadi proglašena je za najboljeg srednjeg blokera prvenstva.

„Dugujem zahvalnost mom klubu Morači i trenerima koji su uložili veliki trud u nas, kao i Savezu koji je taj trud prepoznao. Naravno da će mi ova stipendija pomoći da još više napredujem i ovo je samo još jedan motiv da nastavim sa radom“, kazala je Mina Dragović.

 

Portal Analitika