Politika

DPS totalno zarobio institucije

DPS se, u nastojanju da Javni servis ponovo pretvore u vlastitu oglasnu tablu, ne libi od upotrebe metoda imanentnih apsolutističkim režimima, kažu iz Demosa.
DPS totalno zarobio institucije
Portal AnalitikaIzvor

“Izjava Make Karaš Bošković iz Agencije za sprječavanje korupcije da bi reditelj i član Savjeta Javnog servisa Nikola Vukčević „mogao biti u sukobu interesa“ je nova sintagma koja obilježava aktuelni politički momenat i ogoljava totalnu zarobljenost institucija države od strane DPS-a i njegovih satelita”, kažu iz ove partije.

Osnovni sud u Podgorici naložio je da Goran Đurović bude vraćen u Savjet Javnog servisa do okončanja pravosnažnog postupka.

Međutim, ističu iz Demosa, očigledno da autonomne odluke sudskih organa ništa ne znače vladajućoj eliti, jer su se “DPS-ovi dizači ruku iz poslaničkih klupa, a na bazi preciznih instrukcija od šefa stranke, obrušili na pomenutu odluku suda”.

“Vladajuća partija je, očigledno, došla u fazu kada drsko i otvoreno krši Ustav i zakone ove zemlje, nastojeći da odbrani poluge nedemokratske vlasti. Biće interesantno sagledati dalju dinamiku događaja, od spremnosti institucija da brane autonomiju, pa sve do reakcija međunarodnih faktora na ovakvo ponašanje vladajuće kaste, u prvom redu EU, sa kojom imamo i ugovorni odnos. Izvjesno je da kabadahijski odnos DPS-a prema državnim institucijama ne može biti u skladu sa evropskim sistemom vrijednosti kojem se nominalno teži”, zaključili su oni.

Portal Analitika